POSEBAN DAN

Kim Jong-un na proslavu lansiranja špijunskog satelita došao u crnoj koži, poveo je i malu Ju Ae

Sjevernokorejski vođa u javnosti se skoro nikad ne pojavljuje s djecom, pa stručnjaci ovaj događaj smatraju vrlo značajnim

Kim Jong-un s kćeri Ju Ae

 Str/Afp/Profimedia/Str/afp/profimedia

Nakon što je Sjeverna Koreja u utorak uspješno u orbitu lansirala vojni špijunski satelit "Malligyong-1", Kim Jong-un s kćeri Ju Ae u petak je u Nacionalnoj upravi za svemirsku tehnologiju (NATA) proslavio tu "novu eru svemirske moći", a pridružili su im se i diktatorova supruga Ri Sol Ju, znanstvenici, najviši vojni i politički dužnosnici te državni mediji.

Pjongjang je odmah objavio fotografije sa svečanog događaja.

image

Kim Jong-un s kćeri Ju Ae

Str/Afp/Profimedia/Str/afp/profimedia

Nasmiješeni Kim Jong-un, odjeven u crni kožni kaput, snimljen je kako maše uniformiranim radnicima, koji nisu skrivali oduševljenje pred vođom i njegovom kćeri. "Entuzijastično su klicali izražavajući zahvalnost velikom ocu koji je konačno osigurao uspješno lansiranje", izvijestila je centralna korejska novinska agencija KCNA.

Svi na prijemu nosili su iste majice s natpisom "NATA".

- Kim je pokazao beskrajnu očinsku ljubav prema znanstvenicima - izjavila je državna glasnogovornica.

Šuška se da Kim kćer, za koju se vjeruje da ima između devet i 11 godina, već sad marljivo priprema za preuzimanje vlasti nakon što on umre.

Sjevernokorejski vođa u javnosti se skoro nikad ne pojavljuje s djecom, pa stručnjaci ovaj događaj smatraju vrlo značajnim.

image

Kim Jong-un

Str/Afp/Profimedia/Str/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:19