SJEVERNA KOREJA

KIM JONG UN NADGLEDAO TESTIRANJE 'SUPER VELIKOGA' RAKETNOG BACAČA 'Dao je smjernice za pokusno ispaljivanje, izvest će se dva kruga...'

 
 REUTERS

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un osobno je nadgledao pokusno ispaljivanje iz "super-velikoga" višecjevnog raketnog bacača, objavili su državni mediji u srijedu.

Kim "je dao smjernice za pokusno ispaljivanje iz super-velikoga višecjevnog raketnog bacača u utorak", objavila je državna sjevernokorejska novinska agencija KCNA. "Izvest će se dva kruga pokusnog ispaljivanja", dodaje agencija.

North Korean leader Kim Jong Un attends the testing of a super-large multiple rocket launcher in North Korea, in this undated photo released on September 10, 2019 by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA). KCNA via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA.     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

Sjeverna Koreja ispalila je u utorak ujutro dva projektila kratkog dometa u more, izvijestili su južnokorejski mediji.

Projektili su ispaljeni prema Japanskome moru iz pokrajine Južni Pjongang, objavila je novinska agencija Yonhap navodeći južnokorejsko zapovjedništvo združenih snaga (JCS).

Zapovjedništvo dodaje da su oba projektila letjela oko 330 kilometara.

Pokusno ispaljivanje provedeno je samo nekoliko sati nakon što je Sjeverna Koreja rekla da je spremna na nove pregovore sa SAD-om o svojem programu nuklearnog oružja.

Oni su na mrtvoj točki od veljače, kada se Donald Trump i Kim Jong-un nisu uspjeli dogovoriti o denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Sjeverna Koreja jedan je od razloga zašto je američki predsjednik Donald Trump u utorak otpustio svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Jona Boltona.

Američki su dužnosnici rekli da je Bolton odgovoran za neuspjeh veljačkih pregovora u Hanoiu, s Kim Jong Unom preporučujući popis beskompromisno čvrstih zahtjeva koje je Kim odbio.

Bolton, treći savjetnik za nacionalnu sigurnost otkako je Trump ušao u Bijelu kuću i vodeći "jastreb" u njegovoj administraciju tražio je od predsjednika oštriji stav prema brojnim državama, poput Sjeverne Koreje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:55