SJEVERNA KOREJA

Kim Jong Un pooštrava mjere zbog pandemije, u studenome nisu izvijestili niti o jednom slućaju

Ukupno 6.173 osobe detektirane su kao sumnjivi slučajevi, a 174 osobe su stavljene u karantenu u zadnjem tjednu listopada.
Kim Jong Un na sastanku politbiroa
 Str

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio je pooštravanje mjera zbog pandemije koronavirusa, dok je predsjedavao sastankom politbiroa vladajuće Radničke stranke, objavila je u ponedjeljak državna novinska agencija KCNA.

Sastanak je održan zbog ekonomske i političke neizvjesnosti oko globalne pandemije covid-19, koja vrši dodatni pritisak na sjevernokorejsko gospodarstvo, opterećeno međunarodnim sankcijama koje su usmjerene na zaustavljanje njegova nuklearnog programa.

U prvom javnom nastupu u 27 dana Kim je naglasio potrebu održavanja visoke pripravnosti i intenziviranja protuepidemijskog rada, izvijestila je KCNA.

Sjeverna Koreja je testirala je više od 12.000 ljudi i nije izvijestila niti o jednom potvrđenom slučaju koronavirusa od početka studenog, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije.

Ukupno 6.173 osobe, od kojih osam stranaca, detektirani su kao sumnjivi slučajevi, a 174 osobe su stavljene u karantenu u zadnjem tjednu listopada.

image
Sastanak politbiroa
Str
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:50