ZEMLJA ČUDA

KIM JONG-UN SPASITELJ SVIJETA U Sjevernoj Koreji ozbiljno tvrde da imaju čudotvorni lijek za AIDS, ebolu i rak

"Čudotvorni" lijek se navodno ubrizgava putem injekcije i bit će dostupan pod imenom Kumdang-2
 AFP

Sjeverna Koreja tvrdi da je stvorila čudesan lijek koji liječi AIDS, ebolu i rak, sudeći prema objavi državne novinske agencije KCNA. U objavi se navodi izjava dr. Jona Sung Huna, koji je rekao da su istraživači putem gnojiva u ginseng umetnuli neke od tzv. rijetkih zemnih elemenata (REE).

"Čudotvorni" lijek se navodno ubrizgava putem injekcije i bit će dostupan pod imenom Kumdang-2. Tvrde da se radi o jakom aktivatoru imuniteta te kako je otkriveno da spriječava različite maligne epidemije.

Na web-stranici Kumdanga navodi se kako je lijek medicinski testiran u Africi na pacijentima zaraženim HIV-om. Navodno je baš svaki testirani pacient osjetio poboljšanje, dok je 56 posto potpuno izliječeno, a kod 44 posto je zabilježen značajan napredak zdravstvenog stanja.

U objavi se ne navode detalji medicinskog istraživanja kojim se potkrepljuje ovo otkriće, a zapadni mediji izrazili su sumnju u vjerodostojnost informacije. Tim više što sjevernokorejski mediji redovito objavljuju čudesna postignuća svog vrhovnog vođe, diktatora Kim Jong-una.

Istodobno, UN je objavio da u Sjevernoj Koreji trenutno prijeti glad ogromnom broju ljudi (prema procjeni 10,2 milijuna), jer je zemlju pogodila najveća suša u više od stotinu godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:02