UŽIVALA U KONCERTU

Kimova supruga pojavila se u javnosti nakon više od godinu dana: Nije skidala osmijeh s lica

Vjeruje se da se za Kima udala 2009. godine, a brak je na brzinu dogovorio pokojni Kim Jong-il nakon što je 2008. doživio moždani udar
Kim Jong Un i Ri Sol Ju 
 Str/AFP

Supruga sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una pojavila se u javnosti prvi put nakon više od godinu dana, prenose državni mediji.

Ri Sol-ju pridružila se suprugu na koncertu u utorak u povodu rođendana Kimovog pokojnog oca i bivšeg čelnika Kim Jong-ila.

Gospođa Ri često je pratila Kima na glavnim događajima u prošlosti, ali nije viđena od siječnja prošle godine.

Njezina odsutnost potaknula je nagađanja o zdravlju ili potencijalnoj trudnoći.

image
Kim Jong Un i Ri Sol Ju
Str/AFP

Južnokorejska nacionalna obavještajna služba navodno je jučer rekla da gospođa Ri izbjegava pojavljivanje u javnosti zbog zabrinutosti zbog Covida-19 i da je možda provodila vrijeme sa svojom djecom.

Sjeverna Koreja službeno nije prijavila nijedan slučaj Covida-19 - iako stručnjaci kažu da je to malo vjerojatno.

Prema riječima Rodonga Sinmuna, par je u utorak zajedno došao u Umjetničko kazalište Mansudae uz "gromoglasno klicanje".

Fotografije su pokazale par kako se smije - kao i upadljiv nedostatak maski ili mjera socijalnog udaljavanja.

image
Proslava povodom Dana sjajne zvijezde
Kim Won Jin/AFP

Tko je Ri Sol-ju?

Gospođa Ri dolazi iz obitelji više klase, otac joj je profesor, a majka opstetričarka, prema analitičaru Cheong Seong-changu.

Medijski izvještaji kažu da je gospođa Ri, koja navodno ima 31 godinu, prije bila pjevačica u orkestru Unhasu - elitnoj trupi čije članove bira država.

Cheong kaže kako se vjeruje da se za Kima udala 2009. godine, a brak je na brzinu dogovorio pokojni Kim Jong-il nakon što je 2008. doživio moždani udar.

Prema obavještajnim podacima Južne Koreje, par ima troje zajedničke djece.

image
Proslava povodom Dana sjajne zvijezde
Str/AFP

Bivša američka košarkaška zvijezda Dennis Rodman ranije je otkrio da par ima kćerkicu koja se zove Ju-ae, dodajući da je Kim 'jako dobar otac'.

Kim je ranije toga dana posjetio i Sunčanu palaču Kumusan, u kojoj leže tijela njegovog oca i djeda, kako bi položio vijence za njihovu godišnjicu, poznatu kao Dan sjajne zvijezde.

image
Proslava povodom Dana sjajne zvijezde
Str/AFP

Državni mediji također su Kima ponovno nazvali 'predsjednikom', što je odmak od njegovog uobičajenog službenog naslova, koji je 'predsjedavajući'.

Titulu predsjednika prvi je put upotrijebila Središnja novinska agencija Sjeverne Koreje prošlog tjedna.

Obično je naslov predsjednika u Sjevernoj Koreji rezerviran za pokojnog Kim Il-sunga, osnivača države i djeda Kim Jong-una.

image
Proslava povodom Dana sjajne zvijezde
Kim Won Jin/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:15