TERORISTIČKI NAPAD

Kineska policija ubila osam ljudi

PEKING - Kineska policija ubila je u nemirnoj zapadnoj pokrajini Xinjiang najmanje osam osoba tijekom "terorističkog napada" u ponedjeljak, objavile su lokalne vlasti.

Napad se dogodio u okrugu Yarkand nedaleko od grada Kashgara na krajnjem jugu Xinjianga. "Oko 6,30 h ujutro, devetorica kriminalaca naoružana noževima napala su policijsku stanicu u okrugu Yarkand, bacajući eksplozivne naprave i paleći policijske automobile", objavile su lokalne vlasti.

"Policija je poduzela odlučne mjere, usmrtivši osmoricu i uhitivši jednog napadača", dodaje se u priopćenju, u kojemu je napad okarakteriziran kao "nasilni teroristički napad". Policija je najavila da će pokrenuti opsežnu istragu o svim pojedinostima napada.

Ranije ovoga mjeseca policija je ubila 14 osoba tijekom nemira nedaleko od Kashgara u kojima su ubijena i dvojica policajaca. U sličnom incidentu poginulo je najmanje devetero civila i dvojica policajaca kad je skupina ljudi naoružanih noževima i sjekirama napala policijsku postaju, takođe nedaleko od Kashgara ranije u prosincu.

Kina je za prethodne napade i nasilje u Xinjiangu krivila islamističke militante koji pokušavaju pokrenuti sveti rat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. siječanj 2021 03:05