DRAKONSKA KAZNA

Kineskinja ide u zatvor na godinu dana jer prije ulaska u avion nije prijavila simptome korone

Svoje je simptome otkrila tek po slijetanju u Peking, a u karantenu su zbog toga morala 63 njezina bliska kontakta.
Ilustracija
 Sopa Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia

Kineski sud izrekao je jednogodišnju zatvorsku kaznu ženi koja prije ukrcavanja u zrakoplov na međunarodnom letu nije prijavila simptome koronavirusa, izvijestili su u srijedu državni mediji.

Ova je 37-godišnjakinja uzimala lijekove protiv vrućice da bi prikrila simptome koronavirusa, a prije nego što se u ožujku prošle godine ukrcala na let iz Sjedinjenih Država za Kinu, izvijestio je Global Times.

Svoje je simptome otkrila tek po slijetanju u Peking, a kasnije se pokazalo da je pozitivna na koronavirus. U karantenu su zbog toga morala 63 njezina bliska kontakta.

Prema presudi pekinškoga suda iz listopada prošle godine njezino je ponašanje ocijenjeno kao kršenje kineskih protuepidemijskih pravila te je ocijenjeno da je predstavljalo ozbiljan rizik od širenja virusa, prenosi u srijedu Global Times.

Osuđena je na godinu dana zatvora i dobila je još godinu dana uvjetne kazne zbog kaznenog djela ometanja prevencije zaraznih bolesti.

U Kini su na snazi neke od najstrožih mjera restrikcije u svijetu kada je posrijedi pandemija koronavirusa.

Od početka ljeta 2020. u toj je zemlji pandemija uglavnom pod kontrolom. U srijedu je u cijeloj zemlji evidentirano samo 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:18