PROGLAŠENO NIŠTAVNIM

KINEZI DOŠLI U MILANO NA SAJAM MOTOCIKALA I PREDSTAVILI SKUTER ČIJI JE DIZAJN ZGROZIO DOMAĆINE 'Pa to je čista kopija naše Vespe!'

 Adalgisa Cacciacarne / Alamy / Alamy / Profimedia

Talijanska kompanija Piaggio, proizvođač svjetski poznate marke skutera Vespa, priopćila je u ponedjeljak da je od europskog ureda za intelektualno vlasništvo ishodila poništenje kineskog dizajna koji kopira model Vespa Primavera.

„Odjel za poništenje registracije u Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije (EUIPO) proglasio je ništavnim dizajn koji je registrirala kineska strana“, priopćio je Piaggio.

Kineski dizajn predstavljen je na prošlogodišnjem izdanju milanskog sajma motocikala EICMA, a uklonjen je na pritužbu Piaggija, podsjetili su.

EUIPO je utvrdio da kineski dizajn „pomno reproducira značajke“ izvornog modela Vespa Primavera, zaključivši da „nema individualni karakter“.

Stoga „mora biti proglašen ništavnim“, objavio je europski ured.

Kineski dizajn registriran je na ime Chen Huang, pokazuje odluka EUIPO-a.

U Piaggiju ističu da je odluka EUIPO-a rezultat njihovih „širih aktivnosti protiv krivotvoritelja“, koje su u protekle dvije godine dovele do poništenja više od 50 robnih žigova registriranih na ime drugih pravnih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:53