POTRESNI VIDEO

Kleknuo je, slomio se, svi su ga tješili: Snimljena agonija sina koji je upravo shvatio da je ostao bez oca...

U napadu na Harkiv u četvrtak poginulo je pet osoba, od toga tri spasioca

Shvativši da mu je otac ubijen, sin Volodimir je kleknuo na tlo i plakao, dok su ga dvojica djelatnika hitne pomoći tješila

 Screenshot/X

Ruske bespilotne letjelice pogodile su stambene objekte u četvrtak rano ujutro u Harkivu, drugom najvećem ukrajinskom gradu, usmrtivši pet osoba, uključujući spasioce koji su stigli na mjesto napada, rekli su dužnosnici. Gradonačelnik Harkiva, Ihor Terehov, napisao je na Telegramu da je četvero ljudi poginulo na mjestu napada, od čega trojica spasioca koji su poginuli u novom napadu. Pet osoba je ozlijeđeno.

Peta osoba poginula je u udaru na privatne kuće u drugom dijelu grada, dodao je Terehov. Regionalni guverner Harkiva, Oleh Sinehubov, napisao je na Telegramu da su najmanje četiri udara pogodila grad. Kazao je da su tri spasioca ubijena u ponovnom napadu nakon što su stigli do stambenog bloka pogođenog u ranijem napadu. Na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram naveo je da je 12 osoba ozlijeđeno, a troje je u teškom stanju.

Potresne scene

Jedan od poginulih spasitelja bio je 52-godišnji vatrogasac čiji je sin, također vatrogasac, gasio požar nekoliko zgrada dalje, rekao je ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko. Shvativši da mu je otac ubijen, sin Volodimir je kleknuo na tlo i plakao, dok su ga dvojica djelatnika hitne pomoći tješila, može se vidjeti na video snimci koja se proširila društvenim mrežama, a koju je podijelio Klimenko.

Sinehubov je rekao da je Rusija koristila najmanje 15 dronova u napadima. Vojska je oborila 11 bespilotnih letjelica Shahed od 20 lansiranih na zemlju tijekom noći, izvijestio je Glavni stožer.

Televizija Suspilne izvijestila je da je jedan od udara prouzročio ozbiljne štete na stanovima na tri kata zgrade, koja ima 14 katova. Rečeno je da ekipe hitne pomoći nisu mogle raditi najmanje sat vremena zbog bojazni od daljnjih udara. U napadu su oštećene stambene zgrade, trgovine, medicinska ustanova i automobili, priopćio je ured tužitelja u Harkivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:06