PISMO SVETOM OCU

Kličko pozvao papu Franju u Kijev: ‘Vaša nazočnost je ključ života u našem gradu i zemlji‘

Vatikan je objavio da Papa moli za Ukrajince, ali ne spominje poziv ili putovanje u zaraćenu zemlju

Papa Franjo poziva na mir

 Vincenzo Pinto/AFP

Gradonačelnik Kijeva uputio je u utorak poziv papi Franju da posjeti ukrajinsku prijestolnicu, čak i u ovim okolnostima, ocijenivši da je njegova nazočnost "ključ" spašavanja života i uspostave mira.

"Vjerujemo da je nazočnost Pape ključ spašavanja života i uspostave mira u našem gradu, zemlji i šire", napisao je Vitalij Kličko u pismu Franji.

"Pozivamo vas kao duhovnog vođu da pokažete svoje suosjećanje i da stanete uz ukrajinski narod tako što ćemo zajedno uputiti poziv na mir", dodaje se u pismu Svetom Ocu.

Vatikan je potvrdio da je Papa primio pismo od 8. ožujka. Vatikan je objavio da Papa moli za Ukrajince, ali ne spominje poziv ili putovanje.

Kličko poručuje da će Kijev ponuditi svu potrebnu pomoć te ako posjet nije moguć predlaže video konferenciju u živo ili snimljenu video konferenciju s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Ranije su poziv Papi da posjeti Ukrajinu uputili glavni nadbiskup Ukrajinske grkokatoličke crkve Sviatoslav Ševčuk i ukrajinski veleposlanik u Vatikanu Andrij Juraš.

Oba su poziva bila upućena prije izbijanja rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:23