TOMISLAV MIHALJEVIĆ

Klinika koju vodi hrvatski kirurg bila je domaćin debati Trumpa i Bidena: ‘To je velika čast‘

‘Tijekom debate naš je cilj bio očuvati sigurnost naših pacijenata osoblja i posjetitelja‘
Tomislav Mihaljević (lijevo gore), Donald Trump i Sheila and Eric Samson paviljon
 Mandel Ngan

Noćas je u Clevelandu, Ohio, bila održana prva debata predsjedničkih kandidata u SAD-u, Donalda Trumpa i Joea Bidena.

I dok se o samim kandidatima i užarenoj raspravi koja se između njih odvijala pisalo mnogo, kod nas je manje poznato da je vrlo važnu ulogu u organizaciji cijelog događaja imao i čuveni hrvatski kirurg dr. Tomislav Mihaljević.

Dr. Mihaljević slovi kao najveći svjetski stručnjak za kirurgiju srca, a od 1. siječnja 2018. godine je predsjednik i glavni operativni direktor Cleveland Clinica, vodeće svjetske zdravstvene ustanove.

Upravo je novi kampus Cleveland Clinica i Case Western Reserve Universityja bio domaćin prve predsjedničke debate. Preciznije, rasprava je održana u Sheila and Eric Samson paviljonu koji se nalazi na kampusu.

- Debate su ključne za funkcionalne demokracije i nama je velika čast da možemo biti domaćin jedne od njih - rekao je dr. Mihaljević u kratkom najavnom videu debate i potom objasnio zašto je baš njihov kampus odabran za domaćina.

- Cleveland Clinic savjetnik je za zdravstvenu sigurnost Komisiji za predsjedničke debate, organizaciji koja organizira ove događaje. Naša je uloga da svojim savjetima doprinesemo sigurnom okruženju na svakoj debati tijekom pandemije Covida-19. Upravo kroz tu suradnju nam se otvorila prilika da budemo domaćin prve debate. I to ima veliku vrijednost - tako se javnost upoznaje s našom organizacijom, našom misijom i našom zajednicom - kazao je Mihaljević.

- Kao dobar domaćin, odgovorni smo prema onima koje služimo. Tijekom debate naš je cilj očuvati sigurnost naših pacijenata osoblja i posjetitelja i zadržati najviše standarde zdravstvene sigurnosti za sudionike debate i zajednicu - rekao je Mihaljević i dodao da se veseli kako će debata pokazati koliko je Cleveland "sjajan grad".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:41