VATRENA NOĆ U TORINU

Kobni prvi seks: Zbog izmišljenog silovanja zapalili dio romskog naselja

Da je 16-godišnja cura u Torinu u petak uvečer imala na umu davnu parolu zagrebačkih romobilističkih utrka “Brzina ali oprez!”, bilo bi manje belaja.

Ukratko, cura se našla s momkom, situacija je izbjegla kontroli, bio joj prvi put, traperice nisu spuštene dovoljno nisko da se ne bi umazale krvlju.

E, sada, kako kući? Što će reći mama i tata, kad je vide u tom stanju?

Cijeli kvart na nogama

Ali je cura bila dosjetljiva. Dotrčala je s trapericama u ruci, raščupana, umrljana, vapeći da su je silovala dvojica Rumunja iz obližnjega tabora (u kojemu su, dakako, etnički Romi). A njezin brat je priklopio da ih je vidio, ali su utekli.

Građani u kvartu Valette su se s pravom uzbunili.

Doduše, ne koliko i čitatelji na portalima, gdje su blaži bili za protjerivanje svih njih, a nešto stroži za vješanje. Ne, građani u kvartu su, uredno i dostojanstveno, organizirali bakljadu podrške nevinoj žrtvi, pa su njih oko 500 krenuli u 18.30 s Montaleova trga prema majuru Continassi, gdje se zbilo navodno nasilje.

A onda se i njima situacija malo otela iz ruku: neki među njima iskoristili su baklje da Romima Rumunjima malo potpale barake i prikolice. Sva sreća te su oni pravodobno zginuli nekamo, jer su bili pošteni (u ovom slučaju).

Kratka istraga

Karabinijeri, koji su primili kaznenu prijavu, ipak su se malo raspitali, pa našli i curinog momka, pa i brata (koji je odmah rekao da se možda prevario, da možda nije dobro vidio). Malo im je trebalo da otkriju kako je bilo, ali je roštilj već bio potpaljen. Sada su iza rešetaka jedan 52-godišnjak i jedan 20-godišnjak, kojima će se suditi zbog “oštećivanja tuđe stvari”. A i curi prijeti tužba za simuliranje kaznenog djela.

Kada se otkrilo što se zapravo zbilo, prvi je Corriere della Sera na svom portalu prepravio prvotnu verziju. Pošteni čitatelji su se onda okomili i na novinare. Ne zato što su u prvi mah popušili curinu verziju, nego što brane Cige.

Em smo Europa. Sa: u.

Sada se zgraža ministrica unutrašnjih poslova, iskusna policajka Annamaria Cancellieri, i poručuje da nitko ne smije sam uzimati pravdu u ruke.

Mržnja s blogova

Zgraža se i torinski gradonačelnik Piero Fassino. Ali ne daj Bože da netko pozove na red novinare i blogere koji sustavno raspiruju mržnju prema strancima. Pa i u Zagrebu je jedan sudac osudio pisca koji se usudio nešto reći protiv huškača. Svatko ima svoje talibane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 23:20