NEVJERICA U EDELSTALU

‘Kod nas nikad nismo čuli za tako nešto‘: Šok u austrijskom gradu nakon vijesti iz Hrvatske o njihovom brendu

Kažu da je to moderna tvornica i da nikad nisu čuli za slučaj potencijalnog trovanja koje bi izazvala konzumacija tog pića

Ilustrativna fotografija

 Marko Todorov/CROPIX

"U Austriji zasad nema zabilježenih slučajeva trovanja, no kako je dan odmicao, stizalo je sve više reakcija na ono što se događa u Hrvatskoj. Prenošene su informacije da je sve više ljudi hospitalizirano, pa do poziva naših državnih tijela da se određene vrste napitaka ne konzumiraju", rekao je Mladen Sirovica za Dnevnik HTV-a, koji se javio iz austrijskog grada Edelstala, gdje je punionica jednog od spornih gaziranih pića.

Najdalje je otišao list Kurier, koji se poziva na informacije iz Coca-Cola Austrija. Navode da je unutar kompanije provedena interna istraga koja nije detektirala nikakve probleme u proizvodnom procesu, ali isto tako da će se uzorci slati na daljnju analizu u neovisni laboratorij.

Također iz tvrtke navode kako su njihovi proizvodni procesi pod stalnom kontrolom austrijskih državnih tijela i kako tu teško može doći do nekih propusta koji bi doveli do trovanja.

Mještani, ugostitelji i lokalni političari u Edelstalu, svi su odreda iznenađeni informacijama iz Hrvatske. Kažu da je Romerquelle moderna tvornica, jedan od najpopularnijih i najčešće korištenih austrijskih brendova u sferi mineralne vode i da zapravo nikad nisu čuli za neki slučaj potencijalnog trovanja koje bi izazvala konzumacija tog pića, zaključio je Mladen Sirovica za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. prosinac 2023 20:35