DVA DANA PRIJE IZBORA

KOLINDA I JOSIPOVIĆ U RADIJSKOM SUČELJAVANJU 'Dolazim na zadnju TV debatu na HTV-u'

Zagreb, 040115.Jadran film. RTL-ovo suceljavanje predsjednickih kandidata Ive Josipovica i Kolinde Grabar Kitarovic koji su izborili drugi krug izbora. Voditelj programa bio je Igor Bobic.Na fotografiji: Ivo Josipovic i Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Iako su se pojavile špekulacije da će predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović odustati od zadnjeg predviđenog televizijskog s Ivom Josipovićem, ona je to dana opovrgnula, javlja HRT .

Prilikom sučeljavanja na Prvom programu Hrvatskog radija najavila je da će doći na zadnji TV duel.

Na pitanje koja je država važniji strateški partner Hrvatskoj Njemačka ili Velika Britanija, Grabar Kitarović se odlučila za Njemačku. Isto je ponovio i Josipović. Smatraju kako se partneri ne smiju 'dijeliti' na takav način. Sa svakom zemljom surađujemo na poseban način.

Josipović je dodao kako treba pojačati 'suradnju' s hrvatskom dijasporom u Njemačkoj. Grabar Kitarović je dodala kako je 'lex Perković' doveo do nepotrebnog sukoba s Njemačkom, a Josipović je to demantirao.

- Nisu narušeni odnosi s Njemačkom, a napisi o tome u medijima su dolazili iz Hrvatske, kazao je.

- Kolinda Grabar Kitarović je kandidat Tomislava Karamarka i Milijana Brkića, a ja sam prošao unutarstranačke izbore', poručio je Josipović, na što mu je Grabar Kitarović odgovorilia kako njena kandidatura nije programirana iz SAD-a ta kako 'nije ničija marioneta'

Na Kolindin napad kako Vlada Zorana Milanovića nije sposobna, Josipović je odgovorio kako je Vlada naslijedila uništeno gospodarstvo i kako su se u ovom mandatu kumulirali svi raniji problemi.

- Vraćanje u prošlost neće vam pomoći da izbrišete činjenicu da živimo loše u čemu ste i vi gospodine Josipoviću krivi', kazala je Grabar Kitarović.

- Vi ste prošlost koja želi biti budućnost', odgovorio je Josipović, na što mu je protukandidatkinja odgovorila kako je ona 'sadašnjost s respektabilnom karijerom i snagom za pokretanje promjena'.

Josipović ju je upitao 's kojim programom - popisom želja?'.

- Mjere koje vi predlažete nisu gašenje požara - nego planiranje evakuacije, poručila je Josipoviću Grabar Kitarović.

- Evakuacije iz labirinta koji je ostao nakon Vlade Ive Sanadera', uzvratio je Josipović.

Kolinda Grabar Kitarović je kazala kako nije protiv ćirilićnih ploča, ali ne i njihovog nasilnog postavljanja.

- Vukovar je specifičan i treba poštivati osjećaje Vukovaraca' - kazala je Grabar Kitarović.

Josipović joj je odgovorio kako je HDZ u narušavanju odnosa dao ogroman doprinos. Smatra da 'branitelji trebaju staviti prvu ploču u Vukovaru'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 02:46