StoryEditor
NEUGODNE OPTUŽBE

KOLUMNISTICA OPTUŽILA TRUMPA ZA ZLOSTAVLJANJE 'Prepoznao me i pitao za savjet koje rublje kupiti ženi. Napao me u kabini za presvlačenje'

 
Donald Trump
 Jonathan Ernst / REUTERS

Kolumnistica je optužila američkog predsjednika Donalda Trumpa za seksualni napad u svlačionici njujorške robne kuće prije više od 20 godina, u članku objavljenome u petak.

E. Jean Carroll rekla je da se incident dogodio oko 1995., kad je nabasala na Trumpa, tada poznatog trgovca nekretninama, u trgovini Bergdorf Goodman.

Sedamdesetpetogodišnja novinarka u članku objavljenome u New York Magazineu navodi da ju je Trump prepoznao jer je radila kao kolumnistica savjetnica i pitao je za savjet koje donje rublje kupiti nekoj ženi.

Postao je nasilan kad su krenuli prema svlačionicama, piše ona, te navodi detalje navodnog napada i silovanja. Carroll je rekla da ju je strah od javnog osramoćivanja spriječio da to ranije obznani.

Tekst iz New York Magazinea isječak je iz njezine nove knjige i jedan je od šest incidenata u kojima su je muškarci napadali.

Trump je optužbe odbacio te rekao da nikad nije upoznao Carroll i da bi njezina knjiga "trebala biti prodavana na odjelu fikcije".

Donald Trump optuživan je da je spolno uznemiravao više od 12 žena, što on sve opovrgava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2020 19:35