StoryEditor
SLUČAJ EPSTEIN

KOME IDE IMOVINA MONSTRUOZNOG BOGATAŠA? Milijarder pedofil dva dana prije smrti napisao oporuku

 
Policijska fotografija: Jeffrey Epstein
 New York State Division of Criminal Justice / REUTERS

Jeffrey Epstein, američki milijunaš već osuđen pa nedavno nanovo optužen za zlostavljanje i podvođenje maloljetnica, potpisao je svoju oporuku dva dana prije nego što se objesio u zatvorskoj ćeliji u New Yorku, prenio je britanski BBC pozivajući se na pisanje američkih medija.

Prema dokumentima predanima prošli tjedan na američkom Djevičanskom otočju, njegov se imetak procjenjuje na više od 577 milijuna američkih dolara, od čega najmanje 56 milijuna dolara gotovine, više od 14 milijuna dolara fiksnih prihoda od investicija te oko 18 milijuna dolara vrijedne pokretnine kao što su zrakoplovi, automobili i brodovi.

Nasljednici nisu izrijekom navedeni, no navodno se ostavština preusmjerava u zakladu "The 1953 Trust". Njegova kolekcija umjetničkih djela, antikviteta te drugih vrijednih predmeta tek će biti procijenjena.

Epsteinovo tijelo pronađeno je 10. kolovoza. Negirao je krivnju za djela koja su mu se stavljala na teret, a zbog kojih mu je prijetilo do 45 godina zatvora.

U međuvremenu, američki ministar pravosuđa objavilo je promjene na vrhu američke Uprave za zatvore. Smijenjen je dosadašnji šef Hugh Hurwitz, a na njegovo je mjesto imenovana Kathleen Hawk Sawyer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2020 16:28