USTAO I OTIŠAO

Komšić prekinuo intervju s novinarom Tanjuga nakon što mu je ovaj rekao da ne priznaje genocid u Srebrenici

‘Ne, genocid je počinjen, tako piše u presudama međunarodnog suda. Genocid, ne strašan zločin. Strašni su neki drugi zločini, ovo je genocid‘, kazao je Komšić

Željko Komšić napušta intervju

 Screenshot Tanjug

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ustao je i prekinuo intervju koji je davao za srbijansku novinsku agenciju Tanjug nakon što je novinar kazao kako ne priznaje presude za genocid u Srebrenici.

Komšić je, kako prenosi Al Jazeera Balkans, ustvrdio kako je jako bitno da novinar iznese zašto se neće složiti da se dogodio genocid 1995. godine u Srebrenici. Iako se novinar Tanjuga pokušao ograditi da njegov stav nije bitan, Komšić je inzistirao da se izjasni te je njegov sugovornik kazao kako se u Srebrenici dogodio “strašan zločin”.

- Ne, genocid je počinjen, tako piše u presudama međunarodnog suda. Genocid, ne strašan zločin. Strašni su neki drugi zločini, ovo je genocid, kazao je član bh. Predsjedništva.

Kada je novinar kazao da je to Komšićev stav, on je odgovorio kako to nije njegov stav, već da to piše u presudama, na što je novinar dodao “s kojima ste vi suglasni”.

- Vi niste?, upitao je Komšić.

- Ja sa tom presudom nisam suglasan, odgovorio je novinar.

Komšić je na to skinuo mikrofon i rekao “onda ćete morati s nekim drugim raditi intervju”, ustao i otišao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:13