OPORAVAK TEK POČINJE

Kongres odobrio 8 milijardi dolara pomoći za žrtve Harveya

 
 Profimedia, Zuma Press - News

Predstavnički dom Kongresa odobrio je u srijedu osam milijardi dolara pomoći za žrtve uragana Harvey koji je poharao Teksas 25. kolovoza. Nakon predstavničkog doma tu mjeru treba odobriti senat, a u Bijeloj kući trebala bi se naći do kraja tjedna.

WOODLANDS, USA - AUGUST 27: Texas State Highway 242 is seen completely underwater during the Hurricane Harvey. in Woodlands, TX, United States on August 27, 2017. Tharindu Nallaperuma / Anadolu Agency, Image: 347405768, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Odluku su nakon sastanka s predsjednikom Donaldom Trumpom priopćili vođe republikanaca i demokrata u Kongresu, Chuck Schumer i Nancy Pelosi. Rekordne količine padalina i poplave uzrokovane Harveyem ubile su najmanje 60 ljudi, dok je raseljeno više od milijun, objavile su lokalne vlasti.

Profimedia, TEMP Sipa Press
Oštećeni dom u predgrađu Houstona

Dok se stanovništvo oporavlja od tog uragana, Karibima i južnim dijelovima SAD-a prijeti Irma, jedna od najsnažnijih atlantskih oluja ovog stoljeća. Trump je za Djevičanske otoke, Portoriko i Floridu proglasio stanje pripravnosti, a već traju evakuacije s otoka Key Westa na krajnjem jugu Floride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:07