SKANDAL

KONOBARICA IZ KAFIĆA U BRITANSKOM PARLAMENTU OPTUŽUJE ZASTUPNIKE 'Redovito su mi predlagali seks, a stari perverznjaci su bili svi redom oženjeni'

 
 Instagram

Alice Bailey (25) koja je radila gotovo četiri godine u kafiću 'Sports and Social Bar' u Donjem domu Westminsterske palače tvrdi kako su se mnogi zastupnici koji su dolazili na piće ponašali odvratno i perverzno. Kaže kako joj je oko 30 zastupnika redovito predlagalo seks, kao i da je jedan nasrtao na nju u autobusu.

- Bila sam mlada konobarica i oni su iskušavali svoje šanse jer su u svojim glavama bili vrlo moćni ljudi koji su pretpostavljali da ću pristati na takvo što - kazala je Bailey koja je u kafiću britanskog parlamenta počela raditi s 19 godina, a tamo je ostala sve do 2015.

- Bili su jezivi. Najjadnije je bilo to što su gotovo svi bili oženjeni i najmanje dva puta stariji od mene.

Jedan ju je, kaže, molio za seks već njezinog prvog radnog dana, i da ju je jedan stari laburist slijedio kući i hvatao je u busu nakon što je popio 12 piva.

Kaže kako je većina njih bila sa sjevera zemlje ili iz Škotske te su boravili u Londonu udaljeni od svojih obitelji.

Njezina priča samo je jedna u nizu optužbi vezanih uz seksualno zlostavljanje žena od strane političkih moćnika.

Skandal u britanskom parlamentu izbio je još prošlog mjeseca nakon što je otkriveno da su zaposlenice u Westminsterskoj palači imenovale i ogovarale nastrane zastupnike u tajnoj zajedničkoj grupi na WhatsAppu.

No ne događaju se seksualna napastovanja žena samo u Britaniji. Naime, prošlog je mjeseca desetak asistentica u Europskom parlamentu u Strasbourgu optužilo zastupnike tog zakonodavnog tijela Europske unije za seksualno zlostavljanje te su ustvrdile kako je ova institucija leglo maltretiranja.

Prijestupnici su navodno viši zastupnici iz svih političkih sfera, a među njima su i bivši ministri.

Žrtve zlostavljanja odlučile su prekinuti šutnju nakon što je izbio skandal sa slavnim hollywoodskim producentom Harveyjem Weinsteinom nakon čega je krenula kampanja po društvenim mrežama 'MeToo'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:13