OPET ŠOKiRA IZJAVAMA

KONTROVERZNI ISTUP ŠEFA RYANAIRA 'Treba zabraniti burke. Previše se popušta manjinama'

U istom razgovoru direktor Ryanaira rekao je kako ne vjeruje u globalno zatopljenje, iako priznaje da su temperature općenito skočile

Michael O'Leary, kontroverzni šef low-cost zrakoplovne tvrtke Ryanair, ponovno je izazvao pozornost svojim izjavama. Ovaj put je rekao kako bi u Britaniji trebali zabraniti burke, te da britansko društvo "previše popušta ovim manjinskim religijama".

- Mislim da treba zabraniti burke u Britaniji. Odete li u Saudijsku Arabiju i kažu li vam da se žene moraju pokriti, onda poštujete lokalnu kulturu. Ako želite doći živjeti na zapad, ne mislim da vam treba biti dopušteno hodati okolo sa nekakvim nedodirivim pravom da ste pokriveni i da vam samo oči vire van - rekao je O'Leary u razgovoru za The Times.

Ove izjave izazvale su dosta publiciteta, a u istom razgovoru direktor Ryanaira rekao je kako ne vjeruje u globalno zatopljenje, iako priznaje da su temperature općenito skočile.

- Već 200 godina temeperature idu gore-dolje. Dogodi se jedno toplije ljeto i onda svi govore: O to je globalno zatopljenje - rekao je Irac koji je poznat po živopisnim izjavama, pa i po onoj da svi njegovi putnici koji žele povrat novca mogu "odj....".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:14