SCOTT ATLAS

Kontroverzni Trumpov savjetnik za koronu podnio ostavku, riječ je o specijalistu neuroradiologije

Zdravstveni stručnjaci, uključujući Anthonyja Faucija, oštro su kritizirali specijalista neuroradiologije Scotta Atlasa
Donald Trump i Scott Atlas
 Mandel Ngan/AFP

Scott Atlas podnio je ostavku na mjesto posebnog savjetnika za koronavirus aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa nakon četiri kontroverzna mjeseca tijekom kojih se više puta verbalno sukobio s ostalim članovima radne skupine.

Nezadovoljstvo birača Trumpovim odgovorom na globalnu pandemiju, koja je ubila stotine tisuća ljudi, pomogla je njegovu izazivaču Joeu Bidenu da ga pobijedi na izborima 3. studenog.

"Podnosim ostavku na mjesto posebnog savjetnika predsjednika Sjedinjenih Država", naveo je Atlas u pismu Trumpu koje je objavio na Twitteru.

Zdravstveni stručnjaci, uključujući vodećeg stručnjaka za zarazne bolesti Anthonyja Faucija, oštro su kritizirali specijalista neuroradiologije Scotta Atlasa za davanje Trumpu obmanjujućih ili netočnih informacija o pandemiji koronavirusa.

"Ostavka liječnika Scotta Atlasa je zakašnjela i naglašava trijumf znanosti i istine nad neistinama i dezinformacijama", priopćili su njegovi kolege sa Sveučilišta Stanford.

Atlas je više puta umanjivao važnost nošenja maski, a prošli mjesec je rekao da su zatvaranja bila "ogroman neuspjeh" u suzbijanju širenja koronavirusa.

Celine Grounder, članica Bidenova savjetodavna tima za krizu, pozdravila je njegovu ostavku s olakšanjem.

"Osjećam olakšanje jer će u budućnosti ljudi koji su kvalificirani, stručnjaci za zarazne bolesti i epidemiolozi poput mene predvoditi napore (u borbi protiv covida-19)", rekla je Grounder za CNBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 01:25