ŽARIŠTA PANDEMIJE

Korona hara Latinskom Amerikom: Više od 19.000 žrtava u Meksiku, sve teže stanje u Peruu

Meksička vlada je priopćila i da je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od potvrđenih slučajeva
Testiranje na Covid-19 u Mexico Cityju
 PEDRO PARDO/AFP

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su u toj zemlji potvrđena 4.930 nova slučaja zaraze koronavirusom i 770 umrlih od toga virusa.

Time se broj ukupno zaraženih od koronavirusa povećao na 159.993 osoba a njih 19.080 je umrlo. Meksička vlada je priopćila i da je stvarni broj zaraženih vjerojatno znatno veći od potvrđenih slučajeva.

Peru prestigao Italiju u ukupnom broju slučajeva zaraze koronavirusom

Peru je u srijedu zabilježio više od 240.000 ukupno zaraženih osoba koronavirusom, nadmašivši time i teško pogođenu Italiju, izvijestila je vlada te južnoameričke države.

Peru je, nakon što se pandemija pojavila početkom ožujka, brzo zatvorio svoje građane u karantenu. No, slučajevi zaraze koronavirusom su ipak eksplodirali u svibnju, dostižući i više od osam tisuća novo zaraženih osoba dnevno krajem mjeseca. Od te bolesti umrlo je više sedam tisuća Peruanaca, izvijestila je vlada.

Peru ima drugi najveći broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Latinskoj Americi, iza Brazila, i sedmi najveći na svijetu.

Amerika je postala epicentar globalnog izbijanja koronavirusa te je zabilježivši gotovo četiri milijuna infekcija i 204.000 smrti. Peru, Čile i Brazil posebno su teško stradali posljednjih tjedana.

Vlada u Peruu produžila je karantenu do 30. lipnja, jer u nekim regijama i dalje raste broj zaraženih. U srijedu su zabilježana 3.752 nova slučaja zaraze koronavirusom. (HINA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 02:59