U DOBROM DRUŠTVU

KORONA IM PREKINULA KRSTARENJE, A ONDA SU SHVATILI DA I NIJE SVE TAKO CRNO Odveli ih u karantenu na otok kojim caruje najsretnija životinja na svijetu

 
 Rottnest Fast Ferries/Exclusivepix Media / Exclusivepix / Profimedia

Stotine putnika s kruzera bit će smješteni u karantenu na otočiću koji je dom jednom od najslađih australskih tobolčara - neodoljivoj kuoki, piše BBC.

800 putnika s kruzera Vasco de Gama provest će 14 dana na otoku Rottnest kod zapadne obale Australije. Brod je u petak stigao u Perth, no vlasti su mu zabranile pristajanje i iskrcavanje putnika zbog opasnosti od koronavirusa, iako su prije toga dozvolili da se 2.700 putnika s broda Ruby Princess iskrca u Sydneyju.

Na otočiću Rottnest - i nigdje više na svijetu - živi simpatična životinjica kuoka koju zbog neodoljivog smiješka i činjenice da se skoro uopće ne boji ljudi, zovu 'najsretnijom životinjom na svijetu'.

Ovaj mali tobolčar smatra se ugroženim, a na otoku Rottnest mirno živi jer ondje nema prirodnih neprijatelja. Kako se ne boji ljudi, turisti ga rado slikaju, iako zaštitnici životinja upozoravaju da previše takve pažnje može biti opasno za malu kuoku.

Naime, otok Rottnest je popularna turistička destinacija radi pješčanih plaža i predivnog tirkiznog mora.

Državljani Australije s broda Vasco de Gama bit će manjim brodovima prebačeni na Rottnest, dok će stranci i posada morati ostati na brodu dok se ne izda dozvola za njihov odlazak u matične zemlje, rekao je australski premijer Mark McGowan.

Australija je prije već blokirala pristajanje dva druga broda, Magnifice i Artane, na kojima ima putnika koji se ne osjećaju dobro, no među putnicima nema australskih državljana.

Svi posjetitelji otoka Rottnest zamoljeni su da odu kako bi se ondje organizirala karantena.

Brod Ruby Princess je drugi najveći pojedinačni izvor zaraze u Australiji i izazvao je mnogo ljutnje kod lokalnog stanovništva. Jedan od putnika,umro je u utorak u bolnici.

Australija je potvrdila više od 2.400 slučajeva zaraze koronavirusom, a u srijedu je objavljeno da je ukupan broj žrtava devet.

Posljednja žrtva bio je 68-godišnji muškarac koji je prije toga krstario na kruzeru Royal Caribbean's Voyager of the Seas koji je u Australiju pristao 18. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:44