EPIDEMIJA NA MORU

KORONAVIRUS NATJERAO AMERIČKU MORNARICU NA DRASTIČAN POTEZ Nosaču aviona s više od 5000 ljudi naređeno da hitno uplovi u luku: 'Svakog ćemo testirati'

 
Nosač aviona USS Theodore Roosevelt
 U.S. Navy / Zuma Press / Profimedia

Zbog širenja zaraze koronavirusom među članovima posade Američka mornarica naredila je nosaču aviona USS Theodore Roosevelt da prekine trenutne operacije i uplovi u luku Guam, piše portal Defense News.

- Otkrili smo još nekoliko novih slučajeva i pokrenuli smo proces u kojem ćemo testirati baš svakog člana posade - rekao je glavni tajnik Mornarice Thomas Modly na konferenciji za novinare.

Dodao je i da je brod sposoban za izvršavanje operacija ako će to time biti potrebe.

- Brod je spreman za izvršavanje zadaća, ali ga ipak šaljemo u Guam. Nitko se s njega neće smjeti iskrcati na obalu - naglasio je Modly.

Još u srijedu je Wall Street Journal napisao da je najmanje osam članova posade na Theodoreu Rooseveltu pozitivno na koronavirus, dok je u cijeloj Mornarici dosad zabilježeno više od 100 slučajeva zaraze. U svakom slučaju, potez da se pošalje u luku nosač aviona dosad je najradikalnija mjera suzbijanja koronavirusa u Američkoj mornarici.

USS Theodore Roosevelt je četvrt nosač aviona iz klase Nimitz, u operativnoj službi je još od 1986. godine, a na njemu plovi više od 5000 članova posade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:38