PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA

Kosovo u šoku i tuzi nakon masakra u školskom autobusu, razrednica ubijene djevojke: ‘Proklet bio, ubojico!‘

Kao mogući motiv spominje se sukob dvije lokalne autobusne tvrtke, malo je vjerojatno da se radi o terorizmu

Mjesto zločina na cesti

 RTV Dukagjini/Screenhot

Tri osobe, vozač autobusa i dvoje tinejdžera, u dobi od 18 i 19 godina, ubijeni su na zapadu Kosova kada je maskirani muškarac otvorio vatru u autobusu u kojem su bili putnici, uključujući i učenike koji su se vraćali kući.

Napad se dogodio u blizini grada Dečana, oko 90 kilometara od glavnog grada Prištine.

Informativni portal Kossev izvještava o mogućim motivima teškog zločina koji se dogodio u petak oko 19 sati na putu Dečane-Glođane. Najmanje jedna osoba je ranjena, ali nije u životnoj opasnosti i smještena je u bolnici u Peći.

Noć nakon tragedije još uvijek nema uhićenih, a policija ne vjeruje da se radi o terorističkom činu, ističući da je vjerojatno meta napada bila „određena osoba“.

- Nema razloga da vjerujemo da u ovom slučaju imamo posla s terorističkim napadom na autobus. Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba. Svi tragovi se istražuju, kazao je zamjenik načelnika policije u Peći Veton Elshani.

Kao mogući motiv spominje se sukob vozača autobusa tvrtke 'Erblini' s nekim od drugih prijevoznika, međutim direktor autobusnog kolodvora u Đakovici Flamur Bicurri to nije mogao da potvrditi.

Predsjednik općine Glođane Mustafa Selmani izjavio je noćas medijima da je prema prvim informacijama nepoznata maskirana osoba izašla iz zasjede i pucala iz kalašnjikova.

Jedan od svjedoka, koji je bio na prvom sjedalu, rekao je da se sve dogodilo izuzetno brzo, javila je Gazeta Express.

- Bili smo u autobusu. Maskirana osoba s puškom u ruci se pojavila i počela pucati na nas. Sve se dogodilo vrlo brzo, rekao je.

Stradali su dečko i djevojka iz Glođana koji su se vraćali iz škole u Đakovici, a u autobusu je u trenutku napada bilo osam osoba.

Glavni ravnatelj policije Samedin Mehmeti rekao je da se istraga odvija u dva ili tri smjera kako bi se rasvijetlio zločin.

- Trenutno imamo dva ili tri traga koja slijedimo. Nažalost, ne možemo iznositi detalje jer je istraga u početnoj fazi, rekao je Mehmeti za TV Klan Kosova.

Potvrdio je da je u tijeku intenzivna potraga za jednom osumnjičenom osobom, ali i da ispituju osobe koje bi mogle biti povezane sa slučajem.

Također je potvrdio i da su stigle policijske jedinice sa psima, ali napomenuo da je istraga otežana zbog jake kiše.

U međuvremenu, cijelo Kosovo tuguje za tragično stradalima, a posebno za dvoje tinejdžera, L.H. i G.M.

Razrednica ubijene djevojke, inače učenice srednje medicinske škole koja je sanjala o tome da postane liječnica, oprostila se od nje putem Facebooka.

- Proklet bio ti, kriminalcu, koji si ubio moju učenicu. Sućut obiteljima svih koji su večeras ubijeni - napisala je ona.

- Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici, rekla je razrednica.

- Nikada nije pričala o bilo kakvim problemima na autobusnoj liniji. Njezina želja je bila da postane liječnica, rekla je razrednica za RTK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:10