INCIDENT NA KOSOVU

Kosovski specijalci izrešetali automobil u kojem su bili Srbi, jedan pogođen u prsni koš

Miljan D. ranjen je u prsni koš dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez ozlijeda

Specijalna jedinica kosovske policije ROSU

 Armend Nimani/afp/Armend Nimani/afp

Pripadnici specijalne jedinice policije Kosova ROSU pucali su danas oko 11.30 sati kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, prioćio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, Petar Petković.

Tom prilikom Miljan D. ranjen je u prsni koš dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez ozlijeda, dok je čitav automobil izrešetan.

Miljan D. je pogođen u predjelu lijevog prsnog koša i ima prostrijelnu ranu s kojom je hitno transportiran u bolnicu u Kraljevu.

"Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu željeli dozvoliti da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju što da traže na sjeveru KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a s kojeg svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi", istaknuo je Petković, piše Kosovo online.

"Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo. Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na sjeveru KiM", dodao je Petković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 21:25