UZNEMIRUJUĆE TVRDNJE

‘Kosta priča jezive stvari, zahtjevi su mu nerealni, diktira uvjete suradnje, a njoj želi zlo više od ičega...‘

‘Stalno ponavlja da želi suradnju, da će sve potanko ispričati, stalno ponavlja da će otkriti kako mu je majka pomogla‘, rekao je jedan izvor

Kosta K.

U srpskim su se medijima pojavili napisi da je Kosta K., dječak koji je u svibnju 2023. godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u Srbiji ubio devet vršnjaka i zaštitara škole, rekao da želi surađivati s policijom, ali da on želi diktirati uvjete te suradnje. Uz to, navodi se da želi "raskrinkati" svoju majku Miljanu Kecmanović.

Kosta, koji je nakon počinjenih zločina smješten u Kliniku za neurologiju i psihijatriju djece i mladeži u Beogradu, navodno je zatražio da izađe, tražio je da se prošeće, da gleda nogomet, a tražio je i da mu se daju bojice i papiri kako bi mogao crtati. Navodi se u srpskim medijima i da je imao neke "nerealne zahtjeve".

- Uz to, šutio je, govorio bi samo kad bi nešto htio, nešto što bi ga ispunilo... Majka ga ne može vidjeti, ima sudski nalog, a on to niti ne traži, nema želju da je vidi ili s njom razgovara, samo joj želi zlo - rekao je izvor.

- Stalno ponavlja da želi suradnju, da će sve potanko ispričati, stalno ponavlja da će otkriti kako mu je majka pomogla. Stvari koje on govori su jezive. Želi surađivati ​​s policijom, ali želi i da mu se ispune želje, pa će onda, kako kaže, progovoriti. Mučno ga je slušati, ali je nevjerojatno koliko mrzi svoju majku, barem kroz ono što govori - dodao je izvor.

Podsjetimo, Kostin otac Vladimir Kecmanović optužen je za teško djelo protiv opće sigurnosti, jer su njegovim oružjem počinjena spomenuta ubojstva, dok je Kostina majka Miljana optužena za nedopušteno držanje oružja jer je njezin DNK trag pronađen na jednoj čahuri na mjestu tragedije.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu predložilo je da se Vladimira Kecmanovića kazni kaznom zatvora od 12 godina, a Miljanu Kecmanović kaznom zatvora od dvije i pol godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:03