SRETAN KRAJ ZA ‘PTICU‘

Krađa skupocjenog kostima omiljenog dječjeg lika dobila neočekivani zaokret: ‘Žao nam je, nismo znali...‘

‘Bilo nam je super s gospodinom Birdom, on je sjajan momak i našeg prijatelja nismo ozlijedili‘, napisali su banditi
Odbačeni kostim Velike ptice
 South Australian Police

Kostim Velike ptice iz serijala Ulica Sezam vrijedan 160.000 dolara vraćen je nakon što su ga samoprozvani 'Big Bird Bandits' ukrali iz cirkusa u Adelaideu, piše Guardian.

213 cm visoki, svjetložuti kostim navodno napravljen od pravog nojevog perja, pronađen je odbačen u blizini cirkusa, uz poruku da 'Gospodin Bird' nije oštećen.

Policija južne Australije pozvana je u spektakularni cirkus Sesame Street na Port Roadu u Thebartonu, nakon što su u srijedu rano ujutro viđena dvojica muškaraca kako nose ukradeni kostim.

Policija kaže da je kostim bačen blizu kutije za struju izvan cirkusa i da su dvojica muškaraca koji su ga nosili, pobjegli preko Port Roada.

Patrole su se spustile na to područje i osigurale ukradeni kostim u čijem je kljunu pronađeno 'pismo isprike'.

Poruka koju potpisuju 'The Big Bird Bandits' započinje isprikom za uzimanje kostima i objašnjava da su se 'banditi' samo pokušavali razveseliti.

'Nismo imali pojma što radimo ili što će prouzročiti naši postupci. Samo smo se zabavljali i pokušavali se razveseliti. Bilo nam je super s gospodinom Birdom, on je sjajan momak i našeg prijatelja nismo ozlijedili.'

Na kraju poruke, lopovi su se ispričali jer su 'tako veliki birden' (igra riječi: eng. burden - teret, čita se isto kao i nepostojeća riječ 'birden' u čijem je korijenu engleska riječ za pticu).

image
Poruka isprike Big Bird Bandita
South Australian Police

Policija je priopćila kako je pretraživala područje koristeći policijske pse, ali nije uspjela pronaći dvojicu muškaraca.

Direktor cirkusa Keith Brown rekao je za ABC Radio Adelaide da su banditi za sobom ostavili trag perja.

'Izgubio je par pera kako je prolazio cestom.'

'Svi živimo u cirkusu, to je putujuća turneja. Ovo je prvi put da se Ulica Sezam pridružila cirkusu - ovo je međunarodna cirkuska predstava.'

Ogroman kostim dovezen je iz New Yorka kako bi sudjelovao u cirkusu. Vlasti su potvrdile da ptica nije oštećena tijekom krađe.

Istraga o krađi je u tijeku, a policija je rekla da sumnja da su 'razbojnici' kostim ukrali negdje između nedjelje popodne 18. travnja i ponedjeljka ujutro 19. travnja.

Sve koji imaju neku informaciju o incidentu, policija moli da se jave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:21