ODLIČNE VIJESTI

Kraj noćne more: Prvi dan bez mrtvih od posljedica covida-19 u Madridu

Sa 72.000 zabilježenih slučajeva koronavirusa i 8400 smrti, Madrid je najgore pogođeni dio Španjolske
Madrid
 Oscar Gonzalez/AFP

Madridske vlasti priopćile su u nedjelju da u zadnja 24 sata nije zabilježen nijedan smrtni slučaj od posljedica covida-19, prvi put od početka pandemije koja utječe i na regionaalne izbore u Španjolskoj.

"Odlične vijesti - jučer je bio prvi dan da u Madridu nisu zabilježeni novi smrtni slučajevi", objavila je na Twitteru regionalna čelnica Isabel Díaz Ayuso dodajući da će suradnja osigurati da se "noćna mora ne ponovi".

S 72.000 zabilježenih slučajeva koronavirusa i 8400 smrti, Madrid je najgore pogođeni dio Španjolske. Druga je Katalonija gdje je 61.000 ljudi zaraženo ili je bilo zaraženo, a 5600 je umrlo.

Po zadnjim podacima, u Španjolskoj je ukupno 248.000 zaraženih, a umrlo je 28.300.

Pandemija korona virusa utječe i na kampanju za regionalne izbore u Španiji, pa je premijer Pedro Sanchez na današnjem skupu u San Sebastijanu nosio masku i izbjegavao rukovanje s pristašama.

Izbori u regijama Baskije i Galicije predviđeni su za 12. srpnja i bit će prvi otkako je Španjolska proglasila karantenu zbog pandemije u ožujku. Restriktivne mjere ublažene su 21. lipnja.

"Neprijatelj Španjolske je virus", rekao je Sanchez u dvorani u San Sebastijanu, obraćajući se ograničenom broju od stotinjak pristaša svoje Socijalističke stranke, koji su nosili zaštitne maske i sjedili na preporučenoj međusobnoj udaljenosti od jednog i pol metra, navodi Reuters.

Radi sprečavanja gužvi na biralištima, glasanje će biti moguće i poštom ili u poštama, navodi agencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:33