NA SLOBODI

KRALJICA AUTOMAFIJE KOJA JE PREVARILA ELITU DALA MILIJUNSKO JAMSTVO Ukradena luksuzna vozila prodavala je estradnjacima?

 Facebook

Novosađanka Tatjana Mioković od jučer se, nakon dva mjeseca zatvora, nalazi na slobodi nakon što je sud prihvatio milijunsko jamstvo, piše srpski Blic.

Ona je, naime, s nevjenčanim suprugom Zoranom Jankovićem Kumom i još osam osoba uhićena i osumnjičena da je članica međunarodne auto-mafije.

- Tatjana i njezin nevjenčani muž uhićeni su u velikoj međunarodnoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije zbog sumnje da su se kao pripadnici međunarodne kriminalne grupe bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i krivotvorenjem kompletne dokumentacije.

U akciji je uhićeno ukupno 29 osoba, od toga u Srbiji deset. U Srbiji je pronađeno ukupno 29 skupocjenih vozila koja potom oduzeta od prevarenih kupaca.

Mioković i Janković bili su dio srpskog jet-seta i često su se družili sa zvijezdama srpske estrade. Njihovi profili na društvenim mrežama zatrpani su fotografijama sa najpoznatijim estradnjacima, zbog čega se u javnosti odmah posumnjalo da su upravo među njima imali klijentelu za ukradena vozila. Istraga koju vodi Tužiteljstvo za organizirani kriminal utvrdit će i tu mogućnost, zbog čega je moguće da će i pojedini estradnjaci biti saslušani, piše srpski Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:12