70 GODINA NA TRONU

Kraljica Elizabeta II (95) stajala kao ukopana, oslonjena o štap uz smiješak priznala: ‘Ne mogu se baš kretati‘

Kraljica je stajala ukopana na mjestu i naslonjena na štap dok je pokazivala svoju lijevu nogu ili stopalo

Prijem kod kraljice Elizabete II

 Steve Parsons/AFP

Britanska kraljica Elizabeta II, koja ove godine obilježava 70. obljetnicu vladavine, po prvi put je priznala da je slaboga zdravlja nakon što se nakon kraćeg razdoblja izbivanja pojavila u javnosti. U dvorcu Windsor primila je generala bojnika Eldona Millara i kontraadmirala Jamesa MacLeoda, a dočekala ih je u sobi za prijem gostiju oslonjena na štap.

- Ne mogu se kretati, kao što vidite, odgovorila je 95-godišnja kraljica na njihov ljubazni upit o zdravlju dok je stajala nepomično pokraj stola.

Kraljica je stajala kao ukopana na mjestu i naslonjena na štap dok je pokazivala svoju lijevu nogu ili stopalo, no nije propustila gostima uputiti osmijeh i pružiti im ruku.

Kako piše Daily Mail, kraljica je danas vjerojatno osjećala ukočenost te, čini se, nije riječ o nekoj ozljedi ili bolesti.

Već neko vrijeme traje zabrinutost za zdravlje najdugovječnijeg britanskog vladara u povijesti koja se koncem prošle godine nije pojavila na nekim izuzetno važnim događajima te je ponovno počela koristiti štap za hodanje.

image
Steve Parsons/AFP
image
Steve Parsons/AFP

Današnji prijem označio je njezin povratak javnim angažmanima nakon svojevrsne samoizolacije zbog kontakta sa sinom, princom Charlesom, dva dana prije njegova pozitivnog testa na koronavirus.

Buckinghamska palača nije dosad iznosila podatke o covid statusu britanske kraljice, tek prošloga tjedna su izvijestili da nema nikakve simptome.

Prema pisanju otočkih medija, čini se da je Elizabeta II uspješno izbjegla zarazu koronavirusom.

Kraljica je primila vojne dužnosnike dan nakon sinoćnje prijelomne vijesti da je njezin sin, osramoćeni princ Andrew, postigao nagodbu s Virginiom Giuffre koja ga je tužila za seksualno zlostavljanje, čime je izbjegnuto suđenje koje je trebalo početi krajem godine.

U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao prije više od dva desetljeća, kada je imala 17 godina, te da ju je princu podvodio pokojni američki financijaš Jeffrey Epstein.

image
Steve Parsons/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:36