‘divna podrška‘

Kraljičin logotip uz vibratore: Elizabeta II. dodijelila prestižnu nagradu trgovini sa seks igračkama

Direktorica marketinga istaknula je u službenom priopćenju kako je ‘njezino visočanstvo pružalo divnu podršku Lovehoneyju‘
Kraljica Elizabeta II.
 Chris Jackson/AFP

Britanska kraljica Elizabeta II. dodijelila je prestižnu “Kraljičinu nagradu za poduzetništvo” u kategoriji “međunarodna trgovina 2021” poznatom britanskom lancu online trgovina sa seks-igračkama Lovehoney.

Trgovina koja posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Novom Zelandu pod maksimom “seksualno sretni ljudi” prodaje donje rublje, lubrikante, opremu za vezivanje, vibratore i mnoge druge “igračke za odrasle”.

Lovehoney posjeduje i licencu za prodaju proizvoda inspiriranih trilogijom “Pedeset nijansi sive” autorice E.L. James, a tvrtki je posao u proteklih šest godina narastao više od 300 posto. Još 2015. tvrtka je izvozila proizvode u vrijednosti 12 milijuna funti godišnje, što je do prošle godine naraslo na čak 56 milijuna funti.

Kraljičina nagrada, koja je najveće priznanje koje engleska kruna može dodijeliti za poslovni uspjeh, znači da će tvrtka od sada u svim svojim reklamama i promocijama smjeti koristiti emblem Kraljičine nagrade - što će biti posebno pikantno kada će se, primjerice, čepovi za guzu, bičevi ili golemi silikonski penisi reklamirati uz pečat s logotipom britanske kraljice.

Direktorica marketinga Debbie Bond istaknula je u službenom priopćenju kako je “njezino visočanstvo pružalo divnu podršku Lovehoneyju dok smo rasli na putu do vodećeg svjetskog brenda seksualnog wellnessa.”

Kraljičina nagrada za poduzetništvo utemeljena je kraljevskim nalogom 1965. godine, kao Kraljičina nagrada za industriju. Deset godina kasnije preimenovana je u Kraljičinu nagradu za izvoz i tehnologiju, a od 1999. dodjeljuje se kao Kraljičina nagrada za poduzetništvo, u kategorijama međunarodna trgovina, inovacije i održivi razvoj.

U 2017. dodana je i četvrta kategorija, promoviranje prilika (kroz društvenu mobilnost). Prošle je godine nagradu dobilo 220 tvrtki, od kojih 128 u kategoriji međunarodna trgovina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2022 13:45