ZBOGOM, APPLE

Kremlj poručio dužnosnicima da više ne koriste iPhone: ‘Bacite ih, imate do kraja mjeseca!‘

Kirijenko je rekao dužnosnicima da promijene svoje mobitele do 1. travnja

Vladimir Putin

 Profimedia/

Ruska predsjednička administracija poručila je dužnosnicima da prestanu koristiti Apple iPhone zbog zabrinutosti da bi uređaji mogli biti osjetljivi na zapadne obavještajne agencije, objavio je list Kommersant u ponedjeljak.

Na seminaru u organizaciji Kremlja za dužnosnike uključene u unutarnju politiku prvi zamjenik predstojnika ureda ruskog predsjednika Sergej Kirijenko dužnosnicima je rekao da promijene svoje mobitele do 1. travnja, piše Kommersant citirajući neimenovane izvore.

image

Sergej Kirijenko

Mikhail Metzel/Tass/Profimedia/Mikhail Metzel/tass/profimedia

"Gotovo je s iPhonima: bacite ih ili ih dajte djeci", navodi Kommersant jednog od sudionika sastanka koji je dodao: "Svi to moraju učiniti u ožujku".

Kremlj može dati druge uređaje s različitim operativnim sustavima da zamijene iPhone, piše Kommersant.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ne može potvrditi izvješće, ali da se smartphoni ionako ne mogu koristiti u službene svrhe.

image

Dmitrij Peskov

Sergey Guneev/Sputnik Via Afp

Predsjednik Vladimir Putin uvijek je govorio da nema smartphone, premda je Peskov rekao da se Putin povremeno koristi internetom.

image

Vladimir Putin

Vladimir Gerdo/Afp/Profimedia/Vladimir Gerdo/afp/profimedia

Ubrzo nakon što je Rusija prošle godine poslala postrojbe u Ukrajinu, američki i britanski špijuni došli su do obavještajnih podataka - i objavili ih - da Putin planira invaziju. Nije jasno kako su špijuni došli do takvih obavještajnih podataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 13:23