KIJEV BEZ KOMENTARA

Kremlj se oglasio o navodnom ukrajinskom napadu u Rusiji: ‘Ovo će otežati pregovore...‘

Ujutro u zoru uništeno je skladište goriva u području Belgoroda na granici s Ukrajinom.

Vladimir Putin

 Mikhail Klimentyev/AFP

Kremlj je ocijenio u petak da će napad, koji su po ocjeni Moskve izveli ukrajinski helikopteri na skladište goriva na ruskom teritoriju, otežati pregovore o prekidu vatre.

"Jasno je da to ne možemo smatrati uvjetima pogodnima za nastavak pregovora", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ujutro u zoru uništeno je skladište goriva u području Belgoroda na granici s Ukrajinom.

Kijev nije zasad komentirao tu operaciju.

Očevidac na kojeg se poziva agencija Reuters javlja da su se nove eksplozije čule u Belgordu u podne po srednjoeuropskom vremenu.

Taj napad, prvi takvog tipa ako se potvrdi da ga je doista izvela ukrajinska vojna avijacija, dogodio se u vrijeme kada Rusija ponavlja da ona potpuno vlada zračnim prostorom nad Ukrajinom.

"Ovladavanje zračnim prostorom tijekom specijalne vojne operacije je apsolutna činjenica. Što se tiče incidenta u Belgorodu mišljenje o tome dat će naše oružane snage", navodi Kremlj.

Guverner regije Belgorod, Vjačeslav Gladkov, objavio je jutros da su dva ukrajinska helikoptera pogodila skladište goriva u gradu Belgorodu, četrdesetak kilometara od ukrajinske granice, prenosi Reuters.

Belgorod je smješten nekih 80 kilometara sjeverno od Harkiva, drugog najvećeg grada Ukrajine koji se odupire ruskim napadima od početka ruske invazije 24. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 14:02