SMRT U AFRICI

KRIVOLOVCE NA NOSOROGE POJELI LAVOVI Došli su ubijati veličanstvene životinje, a onda su nabasali na čopor gladnih zvijeri: 'Nije od njih puno ostalo'

 
 Pixabay

Najmanje dvojicu krivolovaca na nosoroge zaklali su i pojeli lavovi u rezervatu za divljač u Južnoj Africi.

Rendžeri su pronašli ostatke dvojice, možda i trojice muškaraca, u lavljoj nastambi u rezervatu Sibuya u blizini jugoistočnog grada Kenton-on-Sea, piše BBC.

Također su pronađeni puška i sjekira.

Posljednjih godina krivolov na nosoroge je u porastu radi povećane potražnje za njihovim rogovima u nekim dijelovima Azije.

Naime, u Kini, Vijetnamu i na drugim mjestima, vjeruje se da rog nosoroga ima afrodizijačka svojstva.

Vlasnik rezervata Sibuya Nick Fox rekao je u priopćenju objavljenom na Facebook stranici rezervata da su krivolovci ušli u rezervat u nedjelju kasno navečer ili u ponedjeljak rano ujutro.

- Nabasali su na čopor lavova. To je bio prilično velik čopor pa nisu imali puno vremena. Ne znamo koliko je točno krivolovaca bilo jer od njih nije puno ostalo, rekao je.

Ostaci su prvi put primijećeni u utorak u 16:30 po lokalnom vremenu. Rendžeri koji su došli na mjesto događaja, osim ostataka tijela, našli su i lovačku pušku s prigušivačem, dugačku sjekiru i škare za žicu što je oprema koju obično koriste krivolovci na nosoroge.

Nekoliko lavova moralo je biti uspavano kako bi se prikupili ostaci tijela. Policija patrolira područjem u slučaju da je koji od krivolovaca preživio.

Ove godine u tom je području ubijeno sedam nosoroga, a u čitavoj Južnoj Africi u zadnjih deset godina ubijeno je čak 7000 tih veličanstvenih i ugroženih životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 08:33