NESHVATLJIV ZLOČIN

Krivotvorio covid potvrdu, a kad su ga uhvatili ubio je suprugu, troje djece i sebe

Muškarac iz Berlina bojao se da će mu oduzeti djecu zbog toga što je krivotvorio supruginu potvrdu da se ne može cijepiti

Medvjedići i svijeće ispred kuće ubijenih

 Larissa Rausch/AFP

Muškarac iz Berlina ubio je sebe, svoju suprugu i tri male kćeri nakon što je lažirao covid potvrdu te se bojao da će mu djeca biti oduzeta nakon što je prevara otkrivena, piše Daily Mail.

Policija je u subotu u obiteljskoj kući u Koenigs Wusterhausenu, južno od Berlina, pronašla tijela dvije odrasle osobe u dobi od 40, i troje djece u dobi od četiri, osam i deset godina.

U oproštajnoj poruci koju je pronašla policija, muškarac, po imenu Devid R., rekao je da je krivotvorio potvrdu o cijepljenju za svoju suprugu Lindu.

Njezin poslodavac je to saznao, zbog čega se par bojao će biti uhićeni i da će im oduzeti kćeri Leni, Janni i Rubi, rekao je tužitelj Gernot Bantleon.

Policiju su u subotu pozvali susjedi koji su u kući vidjeli beživotna tijela. Ispred kuće ljudi sada ostavljaju fotografije mlade obitelji i svijeće.

Predočenje lažne potvrde o cjepivu protiv covida-19 prije dva tjedna je u Njemačkoj postalo kazneno djelo koje se kažnjava novčanom ili kaznom zatvora.

Istražitelji sumnjaju da je muškarac ubio suprugu i djecu, a potom i sebe. U kući su pronašli pištolj, ali još se ne zna je li to oružje kojim je počinjen zločin.

Policija nije našla nikakve naznake da je itko drugi bio prisutan u kući u vrijeme tragedije.

Policija je priopćila da je u tijeku obdukcija pet tijela kojom će se utvrditi kad je i kako nastupila smrt.

image

Kuća ubijene obitelji

Larissa Rausch/AFP

Strašna tragedija dogodila se u trenutku kada Njemačka pooštrava ograničenja kako bi zaustavila četvrti val koronavirusa.

Nova njemačka vlada želi od 16. ožujka cijepljenje protiv covida-19 učiniti obveznim za ljude koji rade u bolnicama, staračkim domovima i drugim medicinskim ustanovama.

Prema nacrtu zakona, osoblje koje radi u tim ustanovama morat će dokazati da je cijepljeno ili preboljelo covid-19 ili će morati predočiti liječničku potvrdu koja dokazuje da se ne mogu cijepiti.

Njemačke vlasti odlučile su prošlog tjedna da će necijepljenima zabraniti pristup svim trgovinama i uslugama, osim onim najvažnijima, kao što su trgovine mješovitom robom, ljekarne i pekarnice.

image

Poruke ispred kuće ubijenih

Fabian Sommer/AFP

Noćni klubovi i glazbene dvorane, u područjima gdje je stopa incidencije veća od 350, bit će zatvoreni.

Vanjski nogometni stadioni moći će primiti maksimalno 15.000 gledatelja, dok će zatvorene sportske dvorane biti ograničene na 5.000 posjetitelja.

Učenici će u školama morati nositi maske, dok će privatna okupljanja za necijepljene osobe biti ograničena na jedno kućanstvo.

Njemački parlament je također prošlog tjedna raspravljao o obaveznom cijepljenju s ciljem da se to do veljače sljedeće godine regulira posebnim zakonom.

Kancelarka u odlasku, Angela Merkel, poduprla je taj potez.

Samo 69 posto njemačkog stanovništva je cijepljeno, dok je u Italiji cijepljeno 74,2 posto stanovništva, a u Francuskoj 70,5 posto. U Velikoj Britaniji cijepljeno je 69,3 posto stanovništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:06