DEFINITIVAN KRAJ

Kriza u Njemačkoj bukti, još jedan popularni lanac supermarketa zatvorio sve poslovnice! ‘A bili su pioniri...‘

Cilj im je nastaviti razvijati inovativne proizvode biljnog podrijetla poput zamjena za jaja, ribu, meso, sir i mlijeko

Ilustrativna fotografija

 Traimak Ivan/Alamy/Alamy/Profimedia/Traimak Ivan/alamy/alamy/profimedia

Revolucionarne promjene potresaju njemačku maloprodaju - naime, zatvaraju se sve poslovnice popularnog lanca supermarketa Veganz Group AG. Kraj je to brenda koji se nekad smatrao pionirom biljne prehrane u Europi.

Zatvaranje posljednje još uvijek otvorene trgovine označava kraj ovog nekad uspješnog lanca supermarketa. Kako pišu njemački mediji, poslovnica Veganza na Warschauer Strasse u Berlinu odlazi u povijest.

Lanac Veganz Group AG bio je mnogo više od lanca supermarketa. Promijenio je percepciju prehrane i potaknuo uvođenje proizvoda biljnog podrijetla na njemačko tržište od 2013. godine, piše portal Fenix Magazin.

Navedena tvrtka od 2020. usredotočila se na proizvodnju vlastitih veganskih proizvoda. Posebno su istaknuti artikli kao što su nagrađivani Veganz Cashewbert i revolucionarni Veganz Mililk, koji su bili prepoznati ne samo zbog svog okusa, već i zbog svojih održivih standarda.

Jan Bredack, osnivač i voditelj Veganz Group AG, izjavio je to dok se opraštao od poslovnica. Objasnio je da bi im vlastiti maloprodajni brendovi omogućili da brzo i učinkovito dopru do mnogih ljudi zainteresiranih za veganske proizvode.

Naglasio je kako je zbog velike potražnje za vlastitim proizvodima zatvaranje trgovina logičan sljedeći korak. Sad je fokus na širenju proizvodnje vlastitih veganskih proizvoda.

Cilj im je nastaviti razvijati inovativne proizvode biljnog podrijetla poput zamjena za jaja, ribu, meso, sir i mlijeko.

Unatoč gašenju poslovnica, Veganz Group AG ostaje predan nastavku svoje misije - promicanju održive budućnosti za prehrambenu industriju.

Kriza je zahvatila i druge trgovine u Njemačkoj. Podsjetimo, düsseldorfska grupa Peek&Cloppenburg i lanac Hallhuber nedavno su objavili stečaj, a i Primark je odlučio zatvoriti nekoliko poslovnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 11:40