KAKO OBUZDATI EPIDEMIJU

Krizni stožer prelomio: Srbija ponovno ide u lockdown, zatvara se gotovo sve

Sjednica Kriznog stožera počela je u 8 sati, a nakon sastanka će biti održana presica na kojoj će se set mjera predstaviti javnosti
 Andrej Isakovic/AFP

Srbija uvodi nove stroge epidemiološke mjere. Kako neslužbeno doznaju tamošnji mediji, Krizni stožer širenje zaraze koronavirusom namjerava obuzdati uvođenjem novog lockdowna.

Konkretno, u Srbiji u idućem razdoblju osim trgovina s prehrambenim namirnicama, ljekarnama i benzinskim postajama gotovo ništa neće raditi. Nove mjere na snagu stupaju sutra, a još nije objavljeno do kada će trajati.

Sjednica Kriznog stožera počela je u 8 sati, a nakon sastanka će biti održana presica na kojoj će se set mjera predstaviti javnosti.

Od nedjelje popodne do ponedjeljka na covid-19 testirano je 15.265 uzoraka i svaki treći je bio pozitivan - ukupno 4634, a od posljedica infekcije umrlo je 28 oboljelih.

Na bolničkom liječenju je 4516 pacijenata, od kojih 219 na na respiratorima.

Ponovno povećanje zaraza i broja hospitaliziranih se pripisuje nepoštivanju mjera, opuštanju zbog kampanje cijepljenja, te širenju infekcije zbog masovnog povratka sa zimovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:24