SVE JE SNIMLJENO

Kršćanska ‘iscjeliteljica‘ odsjekla glavu prijateljici i strpala je u kofer: ‘Ha gle, vješta sam u seciranju ljudi‘

Jemma Mitchell je svoju žrtvu ubila iz čistog koristoljublja i krivotvorila njezinu oporuku u nadi da će se domoći novca

Jemma Mitchell i plavi kofer

 Metropolitan Police

Jedna osteopatkinja je osuđena nakon što je ubila i obezglavila svoju poznanicu koju je upoznala u molitvenoj grupi, piše Telegraph.

Jemma Mitchell je izvršila ‘doista stravičan zločin‘ na štetu Mee Kuen Chong nakon što je 67-godišnjakinja odustala od prvotne ideje da Mitchell posudi 200.000 funti za popravak njene oronule kuće.

Alternativna terapeutkinja i samozvana iscjeliteljica Jemma Mitchell (38), nadala se naslijediti dio imetka svoje žrtve, koji se procjenjuje na oko 700.000 funti, tako što je krivotvorila njenu oporuku.

Tužitelji tvrde da je Mitchell gospođu Chong (koja se još predstavljala i kao Deborah) udarila nekim tvrdim predmetom po glavi u njezinom domu u Londonu prošle godine.

Dva tjedna kasnije, odvezla se autom u priobalni grad Salcombe u Devonu i ondje u šumi ostavila žrtvino, već prilično raspadnuto tijelo.

Mitchell je snimljena nadzornom kamerom kako vuče tijelo gospođe Chong u velikom koferu s kotačima, koji je poslije nađen na krovu susjedove šupe. U prednjem džepu kofera bila je maramica natopljena krvlju gospođe Chong.

Ubojica je bila licencirana osteopatkinja koja se na internetu hvalila kako je vrlo vješta u seciranju ljudi.

Opovrgnula je da ima ikakve veze s ubojstvom, no u četvrtak, nakon suđenja održanog u Old Baileyu, proglašena je krivom za ubojstvo.

Nakon izricanja presude, detektiv Jim Eastwood koji je vodio istragu, zločin je opisao kao ‘doista strašan‘.

Govoreći okupljenima ispred sudnice, rekao je: ‘Mitchell nikada nije priznala da je kriva za Deborahino ubojstvo pa još ima neodgovorenih pitanja. Zašto je dva tjedna čuvala njezino tijelo, zašto joj je odsjekla glavu i zašto je ostatke ostavila u Salcombeu? Međutim, ono što znamo je da je ovaj zločin počinila vrlo zla žena čiji je jedini motiv bila financijska korist.‘

Uhićenje Jemme Mitchell:

Tijekom suđenja je rečeno kako su se Chong i Mitchell upoznale u molitvenoj grupi, a ubojica je žrtvu uskoro počela nagovarati da joj pomogne u vezi njezina ogromnog duga.

Chong je patila od šizofrenije i trebala je primiti pomoć nakon što je pisala pisma tadašnjem premijeru Borisu Johnsonu i princu Charlesu, koji je u međuvremenu postao kralj.

Mitchell je živjela sa svojom majkom koju je nagovorila da na svojoj kući u Willesdenu izgrade još jedan kat jer će na tome, smatrala je Jemma, zaraditi pravo bogatstvo.

No građevinar kojeg su unajmile je ubrzo propao kao i njihovih 135.000 funti, te su one živjele u vrlo bijednoj kući s ceradom na krovu.

Chong je bila vlasnica kuće u Wembleyu u kojoj je živjela s još jednim sustanarom. Tu je Mitchell ugledala svoju priliku.

Žrtvi je počelo smetati što ju Mitchell gnjavi i samo jednom joj je dopustila da je posjeti u njezinom domu i to samo nakon što je ova obećala da neće spominjati novac. Posjet se dogodio 11. lipnja prošle godine - istoga dana kad je Chong i umrla.

Amaterski pokušaj prekrajanja oporuke

Mitchell je stigla s velikim plavim koferom, znajući da će gospođa Chong, koja je bila niska rasta, stati u njega.

Žrtvu je izudarala po glavi tupim predmetom i možda joj odrubila glavu kako bi tijelo lakše stalo u kofer.

Mitchell je napustila kuću s tijelom u koferu, a u drugom je koferu nosila je žrtvine dokumente koje je našla u kući i koje je mislila iskoristiti u amaterskom pokušaju krivotvorenja oporuke.

Nakon što je žrtvin sustanar prijavio njezin nestanak, Mitchell je kazala kako je Chong otišla ‘u posjet rođacima koji žive negdje uz more‘ te kako se u posljednje vrijeme ‘osjećala depresivno‘.

Tijelo žrtve je dva tjedna držala u svojoj, smećem zatrpanoj kući, a tijekom tog vremena skoro uopće nije izlazila. Napokon je unajmila auto i odvezla se u šumu nedaleko Salcombea gdje je ostavila tijelo 26. srpnja.

Na putu je pukla guma na Volvu kojeg je vozila, pa je Mitchell bila prisiljena pozvati pomoć na cesti.

Majstor koji joj je mijenjao gumu, kasnije je kazao da se Mitchell čudno ponašala te da je u autu bio neki neobičan, ustajali smrad.

Obezglavljeno tijelo gospođe Chong pronašli su idućeg dana izletnici na šumskoj stazi nedaleko Salcombea.

Mitchell je nakon toga uhićena, a presuda joj je izrečena u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:35