HOROR U ITALIJI

Krvav završetak božićnog slavlja: Upucao susjeda koji mu je bagerom htio srušiti kuću

Susjedi su se prije družili, djeca su im se zajedno igrala, a svađe su počele zbog smrada iz odvoda, preglasne glazbe...

Ilustrativna fotografija

 Str/AFP

Nikad se neće doznati zašto je Gëzim Dodoli (59) sinoć oko 21 sat izgubio strpljenje i bagerom zgazio četiri tuđa automobila u jurišu na obiteljsku kuću Sandra Mugnaija (53) u San Polu, periferijskom naselju na brežuljku iznad Arezza.

Mugnai je s obitelji slavio Sveta tri kralja, kad su on i ukućani čuli zvuk kršenja automobilskog lima. Dodoli mu je upravo počeo rušiti krovni dio kuće. Mugnai je dohvatio lovačku dvocijevku, za koju je imao dozvolu, i ispalio u Dodolija pet patrona krupne sačme ("za veprove"). Promašio je samo jednom.

Dodoli se skljokao mrtav, bager je dalje kretao sam, zaustavili su ga vatrogasci koji su stigli zajedno s karabinijerima.

Kako piše Il Messaggero, Dodoli se doselio u Arezzo prije tridesetak godina. Susjedi su se družili, njegova i Mugnaijeva djeca su se zajedno igrala, zajedno ministrirala. Prije nekoliko godina Dodoli se s obitelji odselio u Milano, a nedavno se vratio sam.

Počele su svađe, zbog smrada iz odvoda, zbog preglasne glazbe, uobičajeni repertoar dobrosusjedskih odnosa. Nitko nije slutio da će jedan pokušati drugoga zatrpati pod ruševinama njegove kuće, a da će se drugi braniti ne jednim kuršumom, nego petorima.

Sad je Dodoli na autopsiji, a Mugnai u zatvoru. Sva sreća što su o Božiću, kako kaže talijanska izreka, svi bolji nego inače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 06:57