OPSADNO STANJE

KRVAVA DRAMA U ŠKOLI NA SJEVERU SLOVAČKE: Mladić (22) ubio jednu osobu, ozlijeđena i djeca, policija likvidirala napadača: 'Bio je drogiran'

 
 Slovačka policija

U mjestu Vrútky na sjeveru Slovačke ranije jutros nepoznati je muškarac napao zaposlenike jedne osnovne škole pri čemu je jedna osoba izgubila život, objavila je slovačka policija na svojem Facebook profilu.

Policija je ubrzo izašla na teren, opkolila školu i ubrzo ubila napadača.

Na mjesto događaja poslan je i tim za pružanje psihološke pomoći, a u Vrútky se zaputio i šef policije Milan Lučanský te je situacija sada pod kontrolom.

Kasnije se doznalo da je napadač 22-godišnji mladić iz obližnjeg mjesta Martin.

U napadu je ozlijeđeno još nekoliko osoba, a dvoje djece i dvoje odraslih završilo je na liječenju u bolnici u Martinu.

Zasad još ništa nije objavljeno o motivima napada.

Slovačka policija

Slovački mediji, u međuvremenu, doznaju da je napadač bio bivši učenik škole, a zaposlenike i učenike škole napao je nožem. Ubô je troje odraslih i dvoje djece. Jedna napadnuta odrasla osoba je preminula, a ostali su zbrinuti u bolnici u Martinu.

Ubijena osoba bila je zamjenik ravnatelja koji je stao pred napadača kako bi ga spriječio da uđe u školu. No ovaj ga je napao nožem u uletio u prvu učionicu te napao djecu. Jedan učitelj i jedno dijete zadobili ubodne rane u području prsa i trbuha, a ostalo dvoje ozlijeđenih imaju porezotine.

Po dolasku, policija je morala upotrijebiti silu i vatreno oružje kako bi savladala napadača te je ovaj ubrzo podlegao ozljedama. Napadač je, navodno, bio pod utjecajem droge.

Motivi ovog strašnog napada još uvijek nisu poznati, a kako se doznaje, dok je pohađao tu školu, napadač nije bio problematičan.

Neki svjedoci tvrde da je napadač u školu došao kako bi napunio aparate s osvježavajućim napicima, no to nije potvrđeno.

Svjedokinja Katarina kaže kako se napadač nakon strašnog čina dao u bijeg i policija ga je lovila kroz dvije ulice te nakon potjere upucala. U potjeri je ozlijeđen i jedan policajac kojega je pogodio metak koji se odbio od obližnje zgrade.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli šef slovačke policije Milan Lučanský, ministar unutarnjih poslova Roman Mikulec, ministar obrazovanja Branislav Gröhling i predsjednik parlamenta Boris Kollár.

'Osjećam veliku tugu zbog nemilog događaja u gradu Vrútky. Izražavam najdublju sućut obitelji žrtve i napadnutih i nudim podršku ozlijeđenoj djeci, učiteljima i policajcima.', kazala je predsjednica Slovačke, Zuzana Čaputová.

Gradonačelnik Vrútkyja, Branislav Zacharides, kazao je da će škola sutra biti zatvorena te da će se naknadno odlučiti o njezinom otvaranju.

U sklopu škole nalazi se i dječji vrtić, a taj objekt pohađaju i mnoga djeca s teškoćama u razvoju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:36