POKRENUTA ISTRAGA

KRVAVI OBRAČUN U VELIKOM MIGRANTSKOM KAMPU U BLIZINI GRANICE S HRVATSKOM: Jedan migrant ubijen hladnim oružjem, drugi ozlijeđen

 
Ilustracija
 Dado Ruvic / REUTERS

Jedan je ilegalni migrant ubijen, a drugi teže ozlijeđen u obračunu noći na četvrtak u središtu za smještaj migranata kod Bihaća, potvrdila je lokalna policija te Županijsko tužiteljstvo koje je otvorilo istragu.

Glasnogovornica tužiteljstva Irena Marjanović Čavkić kazala je lokalnim medijima kako se pretpostavlja da je ubijeni migrant usmrćen hladnim oružjem u tučnjavi koja je izbila u jednom od šatora postavljenih u kampu "Vučjak" u okolici Bihaća.

Drugi migrant, koji je ozlijeđen i smješten u bolnicu bit će ispitan nakon što mu liječnici saniraju ozljede i tada će se moći utvrditi što se točno dogodilo.

U tužiteljstvu pretpostavljaju da bi ozlijeđeni migrant mogao biti počinitelj ubojstva.

Identitet i državljanstvo ubijenoga i ozlijeđenog migranta nisu objavljeni.

Kamp "Vučjak" uspostavljen je na nenaseljenu području izvan Bihaća predviđen za smještaj do 350 osoba no u njemu po pravilu boravi višestruko veći broj ilegalnih migranata.

Oni borave u teškim uvjetima pod šatorima u prostoru bez tekuće vode i bez druge infrastrukture te čekaju priliku da nastavei put prema Hrvatskoj i drugim članicama Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 16:26