HOROR U VENEZUELI

KRVAVI OKRŠAJ ZATVORSKIH BANDI Pronađena obezglavljena i raskomadana tijela

Prema nevladinim udrugama u Sabaneti je smješteno čak 3700 zatvorenika, mada je kapacitet zatvora 750 ljudi

U sukobima u zatvoru Sabaneta u venecuelanskom gradu Maracaibu, na sjeverozapadu zemlje, poginulo je najmanje 16 zatvorenika, javlja France Press. Kako javljaju tamošnje nevladine organizacije neka tijela nakon sukoba pronađena su obezglavljena i raskomadana.

Do velike tučnjave među zatvorenicima došlo je još 16.rujna, ali vlasti su skrivale tu informaciju mada je nakon što je ipak vijest procurila u javnost, nju priznao i Iris Varella načelnik zatvorskog sustava Venezuele.

Do sukoba je došlo zbog razmirica dviju zatvorskih bandi koje se bore za kontrolu nad zatvorom. Prema nevladinim udrugama u Sabaneti je smješteno čak 3700 zatvorenika, mada je kapacitet zatvora 750 ljudi.

I inače to je veliki problem u toj južnoameričkoj zemlji jer su svi zatvori prekapacitirani – 50 tisuća zatvorenika se nalazi u zatvorima gdje ima mjesta jedva za 15 tisuća ljudi.

U mnogim zatvorima vlada bezakonje i bande koje se bore za nadzor nad njima, dok policija tek štiti "vanjske zidove", tako da su sukobi česti, pa se navodi kako je u 2012 godinu u tamnicama ubijeno preko 600 zatvorenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:44