JIHADI JOHN

KRVNIK KOJI JE UBIO SISAČKOG ZETA POBJEGAO OD ISIS-a 'Sada svi znaju tko je i traže ga, džihadistima je postao prijetnja'

 Screenshot

Krvnik Islamske države poznat kao Jihadi John navodno je napustio tu ekstremističku skupinu i sada bježi po Siriji strahujući da bi mogao završiti kao i njegove žrtve jer ga ISIS više ne treba.

Naime, izvori su za britanski The Mirror kazali kako se Mohammed Emwazi boji za život zbog prevelikog publiciteta koji je dobio nakon što je identificiran kao ubojica britanskih i američkih talaca: za njim tragaju obavještajci, te je za Islamsku državu postao prijetnja i žele ga se riješiti.

Britanski i američki specijalci u Iraku i Siriji tragaju za tim 26-godišnjakom koji je u krvavi rat pristigao iz Londona i žele ga pod svaku cijenu, živog ili mrtvog, javlja Mirror.

Nagađa se kako se Jihadi John pridružio drugoj militantnoj skupini negdje u Siriji kako bi se sakrio.

Mohammed Emwazi tražen je zbog ubojstava Stephena Sotloffa, Jamesa Foleya, Alana Henninga, Petera Kassiga, ali i škotskog humanitarca Davida Hainesa, koji je bio u braku sa Siščankom, s kojom je i živio u Hrvatskoj.

Emwazi se koristio propagandnim video snimkama kako bi na savršenom engleskom prijetio svjetskim vođama skriven iza crne maske.

- Ako im ne treba, vjerojatno će završiti kao i njegove žrtve - kazao je izvor za Mirror.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:07