RAT NA ULICAMA

KRVOPROLIĆE IZAZVALO BIJES GRAĐANA Velika pobuna Atenjana: 'Sav srpski i ruski ološ se okupio ovdje, nitko ništa ne radi, a nas zovu rasistima!'

 
 Konstantinos Tsakalidis / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon jučerašnjeg brutalnog smaknuća dvojice vođa crnogorskog škaljarskog klana Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, atenski mediji komentiraju kako mafijaši optuženi za najgnusnije zločine traže utočište na toplom Mediteranu, daleko od dometa srpskih, crnogorskih i albanskih policajaca.

Kako je mala bara puna krokodila, slijede i krvavi obračuni. Tako izgleda Grčka u očima mnogih čitatelja lokalnih portala, prenose Večernje novosti pisanje Telegrafa.

- Ovo područje je igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca. U posljednjih pet, šest godina sve je više obračuna. Ako ih ne protjeraju čim prije, kvartovi na jugu postat će Bejrut!", rezigniran je jedan od čitatelja.

Za sve one koji misle da su obale Grčke mirne van sezone, jedan komentar stiže kao šamar: "I Grčka je prepuna s*anja".

A da su Rusi, Srbi, Arapi... glavni negativci u mafijaškom svetu pokazuje sljedeći komentar: "A mi baš mislili da su Šveđani!"

"Naša zemlja je puna stranaca koji je smatraju odličnom za kriminal, paušalne beneficije, ilegalnu imigraciju. U isto vrijeme, Grci odlaze iz zemlje zbog ovakvog divljaštva, nepravednog oporezivanja, bijednih plaća i mirovina", ljutito je komentirao jedan čitatelja.

Neki su zaista ogorčeni. "Sav ološ planete Zemlje se okupio ovdje i nitko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. Eh, kako se zavaravamo", glasi još jedan od komentara.

Jedan čitatelj piše da je Grčka postala "raj za globalni kriminal"..

- Odete u restoran s obitelji i riskirate život! Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar djeca trebaju gledati kako im ubijaju roditelje?!", napisao je drugi čitatelj.

Podsjetimo, grčki mediji prenose i da su napad izvršili profesionalci koji su sve odradili po već isprobanom receptu, jako precizno. Napad je navodno trajao manje od minute, a napadači su zatim pobjegli u džipu. Policija još uvijek traga za njima.

Srpski Blic citira grčke medije koji prenose izjave očevidaca brutalnog ubojstva koje se dogodilo u prepunom restoranu.

"Ono što smo doživjeli podsjeća na američki film. Odjednom su ušla dva muškarca i počela pucati! Pucnjevi su bili nezaustavljivi. Njihovi mališani su vrištali! Jedan od njih je odmah pao mrtav sa stolice na kojoj je sjedio', rekao je jedan od svjedoka za grčki dnevni list Vima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:05