STRAVIČAN ZLOČIN U BOSTONU

KRVOPROLIĆE U LUKSUZNOM PENTHOUSEU Egzekutor likvidirao dvoje uglednih doktora, policajci ih našli prerezanih vratova, pored njih torbu punu dragulja

 Foto: Facebook

Ugledni američki liječnički par u petak prošlog tjedna pronađen je mrtav u luksuznom penthouseu u Bostonu. Ruke i noge anesteziologa Richarda Fielda (49) i Line Bolaños (36), koji su radili u prestižnim bostonskim bolnicama, bile su vezane, a grkljani prerezani, piše BBC.

Čovjek odgovoran za stravičan zločin identificiran je kao Bampumim Teixeira, koji je nedavno izašao iz zatvora nakon odsluženja osmomjesečne kazne za oružanu pljačku banke, ali njegov motiv za okrtno ubojstvo nije jasan.

Nedugo nakon što je napadač upao u penthouse, doktor Field je jednom prijatelju poslao dvije SMS poruke, a u jednoj od njih napisao je: 'U stan mi je upao naoružan čovjek'. Spomenuti je prijatelj alarmirao policiju, koja je ubrzo došla u stan gdje je zatekla Teixeiru, koji je na njih zapucao. U razmjeni vatre je ozlijeđen te je prebačen u bolnicu gdje je formalno uhićen te je protiv njega podnesena kaznena prijava. Nakon razmjene vatre, policajci su zatekli mrtva tijela para koji je bio zaručen i uskoro se trebao vjenčati.

Policija je isprva bila uvjerena da su žrtve morale poznavati ubojicu.

- Sigurnost u zgradi je na dovoljno visokoj razini da se nezvani gosti ne mogu neopaženo prošuljati, a provale u stanove gotovo su nemoguće jer ulaz čuvaju zaštitari – izjavio je bostonski policijski šef William Evans za tamošnje medije i nadodao kako je na zidu bila ispisana svojevrsna poruka odmazde, no nejasnog značenja.

No, kasnije su iz policije objavili da ubojica nije poznavao žrtve. Također je objavljeno da je na mjestu zločina pronađena torba puna dragulja, navodno je pripadala Lini.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, Lina i Richard uživali su u zajedničkom životu, uspješnim karijerama i učestalim putovanjima.

Foto: Facebook

Čime su se i zašto u ovolikoj mjeri zamjerili Bampumimu Teixeiri, još uvijek nije razjašnjeno.

BBC zaključno navodi i neobičnu pojedinost, a to je da je kobne večeri paru u goste trebao doći dr. Sunil Eappen, poznat kao otac djeteta koje je ubila britanska dadilja Louise Woodward čije je suđenje u Bostonu još 1997. godine privuklo pažnju svjetske javnosti. Lina mu je nekoliko sati prije dogovorene večere otkazala, rekla mu je da se njezin partner Richard ne osjeća dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2023 11:10