STRAVIČAN NAPAD

Krvoproliće u Nigeru: Hladnokrvno ubijeno osam osoba, uključujući 6 francuskih turista

‘Većina žrtava je ustrijeljena, a žena koja je uspjela pobjeći napadačima uhvaćena je i zaklana‘
Policija u Nigeru
 Nicolas Remene

Grupa naoružanih muškaraca na motociklima u nedjelju je ubila osam osoba, među kojima je šestero Francuza i dvoje državljana Nigera, u području Kouréa u Nigeru, objavili su službeni izvori.

"Osmero je mrtvih: dvoje državljana Nigera - turistički vodič i vozač, a preostalih šest žrtava su francuski državljani", izjavio je AFP-u guverner pokrajine Tillabéri na jugozapadu zemlje, Tidjani Ibrahim Katiella.

"Situacija je pod kontrolom, a više informacija objavit ćemo kasnije", kazao je guverner, ne navodeći pojedinosti o okolnostima napada ni o identitetu napadača.

"Napad se dogodio oko 11:30 sati po mjesnom vremenu, 6 km istočno od grada Kouréa", od glavnoga grada Niameya udaljenog oko sat vremena vožnje državnom cestom, rekao je AFP-u upućeni izvor.

"Većina žrtava je ustrijeljena, a žena koja je uspjela pobjeći napadačima uhvaćena je i zaklana. Na licu mjesta pronađen je prazan šaržer", rekao je isti izvor.

"Nije nam poznat identitet napadača, no znamo da su stigli motociklima te su čekali dolazak turista. Vozilo kojim su turisti stigli pripada nevladinoj organizaciji Acted", dodo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:48