ISKAZ VELJINA ‘MESARA‘

‘Kuću horora je izabrao Vulin! Bio je oduševljen, rekao je - momci, ovdje će vam sve odgovarati‘

‘Vulin nam je predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vrijeme za njihove potrebe‘
Aleksandar Vulin i srpski mafijaši
 Sefa Karacan/AFP/MUP RS

Srpska televizijska postaja Newsmax Adria došla je u posjed iskaza Marka Miljkovića 'Mesara', glavnog suradnika osumnjičenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji tvrdi da se viđao s ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

Miljković je u iskazu kazao kako je Vulin sam odabrao kuću u Ritopeku, gdje je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija, prenosi Nova.rs.

Miljković, između ostalog, kaže da nije izvršio nijedno kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a kao i sam Veljko Belivuk, odlučio je ispričati veze s vrhom države.

'Štek' van Beograda

Na početku iskaza naveo je da je ministra policije Aleksandra Vulina upoznao preko svog djeda Svetozara Vujačića koji je savjetnik ministra.

'U jesen 2019. godine, ja sam se upoznao s Aleksandrom Vulinom u klubu Gotik, to je u Karađorđevoj ulici jedan noćni klub… Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vrijeme za njihove potrebe', rekao je Miljković u iskazu.

Napominje da se s ministrom obrane Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo, ali kao i u Belivukovom iskazu i u Miljkovićevom se navodi da se s predsjednikom Srbije navodno nalazio u stanu na beogradskoj Zvezdari.

'Vučić mi je tada rekao da se slobodno mogu nalaziti s Aleksandrom Vulinom i da surađujem s njim jer on je njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dvije kuće, to je jako bitno, na lijevoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidjele te dvije kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva pa da nas ne bi povezivali. Potom sam ga odveo u Ritopek, tamo je bio oduševljen sa svime, s garažom, oduševljeno mi je rekao da mu sve odgovara, uzeo je ključeve od garaže, točnije daljinski i rekao je da u tu garažu nitko ne dolazi dok je oni koriste'.

Kako tvrdi Marko Miljković, s Vulinom se posljednji put susreo u ljeto 2020. godine, kada mu je ministar tražio uslugu vezanu uz predsjednika Višeg suda.

'Htio je da predložim Milovanu Tadiću Miksi da organizira svoju djevojku Tijanu Maksimović Ajfon da zavede, a potom i snimi predsjednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića, jer kako Vulin kaže 'ne želi slušati Šefa''.

U studenom prošle godine Stepanović je dao intervju za KRIK pri čemu je kazao da je tužiteljstvo odgovorno što se ne sudi korumpiranim političarima. Miljković se u iskazu osvrće i na 'slučaj Jajinci' gdje je pronađeno zakopano oružje iz navodnog pokušaja atentata na Aleksandra Vučića, ali i na Jovanjicu u Vojvodini i uzgoj 12 hektara konoplje o čemu će, kako se navodi, govoriti u nastavku postupka.

Vulin: 'Žele baciti ljagu na MUP'

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u medijima komentirao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića i ocijenio da Miljković u zatvoru dobiva povjerljive informacije.

'Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo što im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju', izjavio je Vulin o Miljkovićevoj obrani.

Predsjednik Vučić je tijekom jučerašnjeg gostovanja na TV Pink negirao povezanost s klanom Belivuk-Miljković i istaknuo da je spreman to dokazati na poligrafskom testiranju.

Pritom je gledateljima političkog talk showa u udarnom terminu pokazivao fotografije obezglavljenih ljudskih tijela, za koje je tvrdio da su navodne žrtve osumnjičenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka.

Što se Velje Nevolje tiče, on je u iskazu ispričao da su Vučić i njegovi suradnici tražili od njega više usluga - da kontrolira da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika, da zastrašuje one koji su organizirali prosvjede protiv vlasti, da osigura mir na Paradi ponosa, ali i da utječe na taksiste da otkažu prosvjede protiv aplikacije za prijevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

Početkom kolovoza očekuje se da Tužiteljstvo za organizirani kriminal podigne optužnicu protiv Belivuka, inače vođe huligansko-kriminalne grupe 'Principi' koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana, a prije nekoliko godina preuzela je jednu od Partizanovih navijačkih tribina nakon ubojstva prethodnog lidera Aleksandra Stankovića poznatog po nadimku Sale Mutavi.

Belivuka se sumnjiči da stoji iza pet brutalnih ubojstava, jednog mučenja i dilanja droge, a za njegov je klan karakteristično to da je godinama imao jake kontakte u državi - prije svega u policiji i politici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:42