"To je moja prva linija fronta i ja sam pobijedio", kaže kuhar Jevgen Klopotenko (35) koji vraća ukrajinsku kuhinju na globalnu gastronomsku kartu. Upravo je osvojio UNESCO-ovo priznanje za boršč, što je samo jedna od bitaka u njegovoj široj kampanji za oživljavanje tradicionalnih ukrajinskih recepata. U ratu postoji mnogo različitih frontova i mnogo različitih oblika otpora, a Jevgen Klopotenko, ukrajinski kuhar, svoj rat "vodi" s juhom.
Usprkos ruskim napadima krstarećim projektilima i bespilotnim letjelicama koji su nedavno pogodili Kijev, Klopotenko i je dalje vodio svoj restoran u središtu grada. Na jelovniku su mu jela poput salate od cikle i haringe s dimljenom kruškom iz regije Odesa, divljači s Karpata i desert pod nazivom "Herson je Ukrajina". Uz citrus semifreddo pudi...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....