TRAGOM NEGATIVNE OCJENE

KUSIĆ 'Uprava HAZU nije se miješala u ocjenu kurikuluma povijesti'

Zvonko Kusić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Predsjednik HAZU-a i član Posebnog stručnog povjerenstva za kurikularnu reformu akademik Zvonko Kusić izjavio je u utorak kako se uprava Akademije nije miješala u ocjenu kurikuluma povijesti, već je to prepustila struci, pa su akademici i povjesničari napravili recenziju koju su poslali u resorno ministarstvo.

Obzirom da HAZU-ovo Povjerenstvo za recenziju predmetnoga kurikuluma povijesti smatra kako on nije dovoljno konkretan, nedostaju mu razrade potrebne nastavnicima kako bi se uopće mogao uporabiti u praksi, te da ga treba mijenjati i doraditi prema opaskama i na temelju teorije kurikuluma, novinari su Kusića pitali o razlozima tih negativnih ocjena.

"To su povjesničari, to struka radi. Gledajte, u tome i jest problem da se svi u sve miješaju. To je stvar struke", poručio im je Kusić uoči sastanka Posebnog stručnog povjerenstva.

Na pitanje može li se s takvom ocjenom u eksperimentalnu izvedbu ujesen, odgovorio je kako "recenzije i jesu za to da se usuglase", te poručio kako je uvjeren da se do jeseni sve može ispraviti.

O tome očekuje li da danas bude izabran voditelj radne skupine Kusić je neodređeno rekao kako "misli da je to na dnevnom redu", a na pitanje tko bi to trebao biti uzvratio je kako mu je to teško reći jer se to mora zaključiti na temelju rasprave.

Upitan hoće li glasovanje biti danas nakon rasprave uzvratio je: "Vjerojatno, to ovisi o premijeru, koji je predsjednik Posebnog stručnog povjerenstva, te ministrici".

Prijavljene kandidate nije htio komentirati rekavši tek kako su svi dobri, imaju svoje kvalitete, pa nikoga ne bi izdvajao.

Upitan je li mu sporan Matko Glunčić za voditelja Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu kratko je poručio: "Nitko nije sporan".

Prije mjesec dana resorna je ministrica Blaženka Divjak izvijestila da je od 105 kandidata koji su uspješno predali prijavu za članove Radne skupine njih 97 zadovoljilo uvjete, a za voditelja radne skupine njih šest od 10 prijavljenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 04:00